mor ve ötesi grubunun solisti Harun Tekin, bir kahve markasının tanıtımı kapsamında Akaretler'deki yol ayrımında sürpriz bir performansa imza attı. Mekânın balkonuna çıkan müzisyen gitarıyla şarkı söylemeye başlayınca meydandan geçenler durup sanatçıyı dinlemeye başladı.

Son yıllarda siyasetle özdeşleşse de balkon, tarihte Juliet’in Romeo ile aşkına tanıklık eden insanların sıcak havalarda nefes aldığı bir yer oldu hep. Önceki akşam İstanbul’un en güzel köşelerinden birinin balkonu çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. mor ve ötesi grubunun solisti Harun Tekin, bir kahve markasının tanıtımı kapsamında Akaretler’deki yol ayrımında sürpriz bir performansa imza attı. Cumartesi gecesinin kalabalığında Akaretler’den gelip geçen yüzlerce İstanbullu ve turist aniden balkona çıkan müzisyenin sesini duydu.

Harun Tekin gitarıyla balkonda

Gitarıyla balkona çıkan Harun Tekin, şarkısını söylemeye başlarken yoldan geçenler olduğu yerde kalırken Beşiktaş’ın sokaklarına karışmış insanlar da sese doğru akın etti. Müzisyenin W İstanbul otelinin balkonundan verdiği sürpriz mini konseri şaşkınlıkla izleyenler, müzik dolu anların keyfini yaşadı. Kendisini şarkıların ritmine kaptranların yanı sıra bu ânı ölümsüzleştirmek için telefonuna sarılıp video çekenler de oldu. mor ve ötesi grubunun solistinin mini konseri, yurt dışında da sıkça görmeye alıştığımız üzere ünlü sanatçıların benzer nitelikteki sürpriz sokak performanslarını anımsattı.

Harun Tekin, W İstanbul’un balkonunda.

Akaretler’deki performansı izlemek için meydanı dolduran müzikseverler Harun Tekin’in performansı sonrası uzun süre alkışlandı. Müzisyen performansı sonrası balkondan ayrıldı. Ancak yakın zamanda hayranları hem müzisyeni hem de mor ve ötesi’ni yeniden sahnede üstelik çok kalabalık bir ekiple birlikte görecek.

Zorlu PSM, 11. sezonunun açılışını büyük bir sürprizle yapacak. Türk rock sahnesinin en sevilen topluluklarından mor ve ötesi, senfonik bir konserle sanatseverlerin karşısında olacak. Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın mor ve ötesi’ne eşlik edeceği konser 21 Eylül’de.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir