Türkiye'nin en önemli rock topluluklarından Duman 11 yıllık aranın ardından yeni albüm yayınlayacağını duyurdu. Grup 16 şarkıdan oluşan albümün çıkış tarihi için "yakında" dedi.

Müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği haber nihayet geldi. En son 2011 yılında ‘Darmaduman’ı yayınlayan Duman yeni albümünün müjdesini verdi. Resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda kayıtların tamamlandığı haberi paylaşıldı. Ancak şu aşamada albüme dair fazla bir bilgiye sahip değiliz. 16 şarkıdan oluştuğu açıklanan albümün çıkış tarihi şimdilik bilinmiyor.

Türkiye’nin en çok dinlenen gruplarından biri olan ve sahnede 25. yıllarını kutlayan Duman, yeni albümünün çıkış tarihi için “yakında” dedi. 11 yıldır bu ânı bekleyen grubun dinleyicileri iyimser. Kayıtları tamamlanan albüm için daha fazla beklemeyecekleri görüşünde. İsmi henüz açıklanmayan albümün yaz aylarında yayınlanması bekleniyor.

Duman çeyrek yüzyılı geride bırakıyor

1999 yılında yayınladıkları ‘Eski Köprünün Altı’ albümüyle isimini duyuran Duman 2002 çıkışlı ‘Belki Alışmam Lazım’ ile deyim yerindeyse büyük bir patlama yaptı. Albümde yer alan Sezen Aksu coverı ‘Her Şeyi Yak’ Spotify verilerine göre Türkiye’de tüm zamanların en çok dinlenen şarkıları arasında. Kaan Tangöze, Ari Barokas ve Batuhan Mutlugil’den oluşan grup 90’ların popüler sesi grunge müzikten etkilendi.

Grup üyeleri arada geçen zamanda solo çalışmalara imza atsa da Duman adıyla da Türkiye ve yurtdışında çok sayıda konser vermeye devam etti. Yaz boyunca konser vermeye devam edecek grup bakalım yeni albümlerindeki şarkıları bu etkinliklerinde seslendirecek mi?

Bir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşında