Instagram'ın kullanıma hazırladığı sohbet robotu akıllara 2013 yapımı 'Her' filmini getirdi. Joaquin Phoenix'in başrolde yer aldığı yapımda sanal bir profille arkadaşlık kuran Phoenix'in hikâyesi yakında gerçek olacak. Espri yapabilen ve dertlerinizi dinleyebilecek bir sanal arkadaşa çok az kaldı.

Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı ‘Her’ filmi gerçeğe dönüşüyor. Yılın kelimesi seçilen yapay zekanın marifetiyle oluşturulan bir program, 2013 yapımı filmi günlük hayata taşımak üzere. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya mecralarından Instagram, üzerinde çalıştığı projesinde ‘Her’ filmini ilham aldı. Yapay zeka destekli sanal arkadaşlık projesiyle kullanıcılar artık kendi istedikleri kişiliğe sahip bir arkadaş oluşturabilecek. Sonrasında da oluşturdukları bu sohbet robotu sanal arkadaş ile konuşma imkanı yakalayacak.

Instagram sohbet robotu espri de yapabiliyor

Instagram tarafından hazırlanan yapay zekalı sanal arkadaşlık projesiyle, kullanıcılar sohbet edebilecek, beyin fırtınası yapabilecek ya da dertleşebilecek. Program aracılığıyla oluşturulacak profili kullanıcılar kendileri belirleyebilecek. Cinsiyet ve yaş gibi özelliklerin yanı sıra çekingen veya esprili bir kimlik de Instagram tarafından oluşturulacak sanal arkadaş programında kullanıcı tarafından oluşturulması mümkün hale geliyor.

Instagram’ın yeni oluşturacağı sanal arkadaşın elbette bir de ismi olacak. Hatta işi ileri boyuta taşımak isteyenlere bir fırsat daha sunulacak. Sosyal medya platformu kullanıcılarının oluşturduğu bu sohbet robotuna bir de avatar üretmek mümkün. ‘Her’ filminin neredeyse bire bir gerçek hayata uyarlaması olan projenin ne zaman kullanıma açılacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ancak şurası bir gerçek ki Joaquin Phoenix’in hayat verdiği Theodore Twombly karakterinin hikâyesi pek yakında gündelik hayatın bir parçası haline gelecek.

Ridley Scott ‘Napoleon’la ilgili bir laf etti, Fransızlar kıyameti kopardı