Anadolu'nun kadim uygarlıklarından Hititler ilk kez yurtdışına çıkıyor... Çorum Müzesi'ndeki Hititlerden kalma eserler Güney Kore'de Gimhae ve Seul kentlerinde Hititler üzerine açılacak sergiyle Korelilerin huzuruna çıkacak.

Hitit uygarlığına ait tarihi eserler Uzakdoğu yolcusu. Çorum Belediyesi ile Güney Kore’deki Gimhae Belediyesi arasında yapılan protokolle tarihi eserler binlerce kilometre uzakta sergilenecek. Hattuşa, Alacahöyük ve Şapinuva gibi antik kentlerdeki arkeolojik kazılarda çıkarılan tarihi eserler geçici süreyle Güney Kore’ye gidiyor. Halihazırda Çorum’da sergilenen eserler Güney Kore’nin başkenti Seul ve Gimhae’de altı ay sergilenecek.

Hitit eserleri ilk kez yurtdışına çıkıyor

Çorum Belediyesi ve Gimhae Belediyesi arasında imzalanan kardeş belediye protokolün bir maddesi olarak tarihi eserler de bu ülkeye sergilenmek üzere yolaçıktı. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan eşliğinde Çorum Müzesi’ni gezen Koreli müze görevlileri müze müdürü Metin Çakar ve Şapinuva Kazı Başkanı Doç. Dr. Önder İpek’ten eserler hakkında bilgi aldı.

7 Ekim’den itibaren Gimhae’de sergilenmeye başlayacak Hititlere ait tarihi eserler 2025 yılının mart ayında itibaren de başkent Seul’de ziyarete açılacak. Böylece Çorum Müzesi’ndeki Hititlere ait eserler ilk kez sergilenmek üzere yurtdışına çıkarılacak.

Roma’dan Osmanlı’ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyor