Hollandalı topluluk Rembrandt Trio, 18 Kasım Cumartesi akşamı CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Albümlerinde ilhamlarını Mevlana'dan alan trio, daha önce de Kudsi Erguner ve Erdal Erzincan gibi müzisyenlerden etkiendi.

Cazı klasikle buluşturan Rembrandt Trio yeniden İstanbul’a geliyor. 18 Kasım’da CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserin odak noktası ise Mevlana. Bu özel konserde Hollandalı topluluk, ilhamını Mevlana’dan alan ‘A Wind Invisible Sweeps Us Through The World’ isimli eserlerinin yanı sıra, sevilen farklı çalışmalarını da seslendirecek.

Rembrandt Trio’dan Mevlana esintisi

Üçlü ‘A Wind Invisible Sweeps Us Through The World’ albümlerinin adını Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’den aldıkları ilhamla belirledi. Hollandalı topluluk albümde dünyanın dört bir yanından motifleri bir araya getirerek müziğin büyüsünü ve evrenselliğini yakalama amacı güdüyor.

CRR Konser Salonu’nda konser verecek olan Rembrandt Trio, on altı yıldır birlikte çalan ve kıtalar arası performans sergileyen üç arkadaştan oluşuyor: Piyanoda Rembrandt Frerichs, kontrbastan Tony Overwater ve davulda da Vinsent Planjer. Topluluğun müzikal arayışının temeli tüm sınırların ötesine geçebilmek üzerine kurulu. Müzikal sınırları aramalarında caz eğitimlerinin büyük önemi olsa da; Rembrandt Trio, evrensel müzik peşinde olan ve bu müziği bulmak için varoluşunu

Kudsi Erguner ile ortak proje

Son albüm çalışmaları ‘İntizâr’ı İranlı şarkıcı Mohammad Motamedi ile kaydeden Rembrandt Trio’nun bu albümünde Farsça ve Türkçe şiirler de yer alıyor. Albüm usta doğaçlamacı Motamedi’nin, ruhani Farsça ve Türkçe şiirlere yaptığı doğaçlamalara Hollandalı topluluğun Batı enstrümanları eşliğinde öngörülemez bir müzikal manzara vadediyor. Ülkemizde daha önce Kudsi Erguner’le de aynı sahneyi paylaşan üçlünün ayrıca Erdal Erzincan ve Türk dinleyicilerinin çok yakından tanıdığı kamanca virtüözü Kayhan Kalhor ile de projeleri bulunuyor.

Atatürk, Mozart ve Adnan Saygun’un başyapıtlarıyla anıldı