Yüksel Aksu'nun yöneteceği 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin çekimlerini durdurmak için sanatçının eşi İlkim Karaca mahkemeye başvurdu. Gerekçesi ise film çekimi sürecinde kendisinin yok sayılması.

Yüksel Aksu’nun yöneteceği ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ için film ekibi sete çıkmaya hazırlanırken Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca filmin çekilmemesi için mahkemeye başvurdu. İlkim Karaca’nın, Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın filmde danışmanlık yaparken kendisine danışılmaması nedeniyle böyle bir girişimde bulunduğu öğrenildi.

Film çekilmesin, varolan kayıtlar yayınlanmasın

İlkim Karaca’nın avukatı Eda Salman mahkemeye sunduğu kapsamlı sekiz sayfalık dilekçede “Müvekkilim kişilik hakları ve merhum Cem Karaca’nın hatırasına karşı telafisi imkansız zarar ve saldırı tehlikesinin önlenmesi kapsamında davalılarca yapımcılığı gerçekleştirecek çekim sürecine girilen Cem Karaca’nın hayatını ele alan sinema filminin çekimlerinin durdurulması, filme dair tüm video, fotoğraf, fragman, film kaydı v.s görsel işitsel görsel kayıtların yayınlanmasının önlenmesini” talep etti.

Bu ne ilk ne de son olacak

İsmail Hacıoğlu’nun da Cem Karaca’yı canlandıracağı film Fikri Harika ile Aytaç Medya’nın yapımcılığında çekilecekti. Daha önce Ahmet Kaya ile Neşet Ertaş’ın hayat hikayelerini anlatan filmler nedeniyle yapımcılara sanatçıların ailesi dava açmıştı. Ahmet Kaya ile ilgili filmde mahkeme filmi gösteriminin önünü açmıştı ama Neşet Ertaş filmiyle ilgili Türk adaleti aile lehine karar vermişti.

Toto Karaca’yı Yasemin Yalçın canlandıracak