İş Sanat yeni sezon programını duyurdu. 2 Kasım Perşembe akşamı gerçekleşecek olan açılışta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), dünyaca ünlü tenor Murat Karahan'a eşlik edecek. Haziran ayına kadar devam edecek olan etkinliklerde müziğin farklı türleri sanatseverlerle buluşacak.

İş Sanat, 2023-2024 sezonunun detaylarını açıkladı. 2 Kasım’da yeni sezonu açacak olan sanat kurumu farklı müzik türlerini hazirana kadar sahnesine taşuyacak. Açılışta dünyanın en köklü müzik topluluklarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, tenor Murat Karahan’a eşlik edecek. Devlet Opera ve Balesi’ndeki görevini Tan Sağtürk’e devreden Karahan, konserde sevilen aryaları seslendirecek. 100. Yıl Gala Konseri başlığıyla düzenlenecek konseri şef Tolga Atalay Ün yönetecek.

İş Sanat’tan 100. Yıl’a özel konser

Cumhuriyetin 100. yılı sanat camiasında dikkat çekici etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Pek çok sanat kurumu 100 yıl coşkusunu özel konserler ya da sipariş eserlerle kutluyor. Siyaset dünyasının pek gözlemlenemeyen coşku, toplumsal tarafta bu gibi etkinliklerle kendisini gösteriyor. İş Sanat’taki bu özel konser de bunun en güzel örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

100. Yıl Gala Konseri sonrasında İş Sanat sezon boyunca yerli ve yabancı müzisyenleri ağırlamaya devam edecek. Klasik konserlerine Kronos Quartet’ten Aleksey Igudesman’a, Giuliano Carmignola’dan Timothy Chooi’ye önemli isimler konuk oluyor. Caz ve dünya müziğinin Latin yıldızı Luz Casal ve Cécile McLorin Salvant da konser programında yer alıyor. Bu yılki programın kuşkusuz en dikkat çekici topluluklarından biriyse English Chamber Orchestra. Ünlü topluluk 5 Ocak’ta Viyana Gala Konseri ile seyirci karşısında olacak.

İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç sezon programının tanıtıldığı toplantıda şunları söyledi  “Yeni konser sezonumuza Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın coşkusuyla başlıyoruz. 2 Kasım’da Murat Karahan’ın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde salonumuzda gerçekleştireceği 100. Yıl Gala konserini tüm hayranları gibi biz de heyecanla bekliyoruz. Ancak bizde uzun bir süredir, sezonun hiç bitmediğini hatırlatmak isterim. Her yıl etkinlik mekânlarımızı çeşitlendirerek, yaz – kış daha fazla seyirciye ulaşmak hedefiyle çalışıyoruz. Cuma İş Çıkışı konserlerimiz, Antik Sahne ismini verdiğimiz etkinliklerimiz ve YouTube kanalımızda sürdürdüğümüz yayınlarımızla sanatseverlerin karşısındayız” dedi.

Türkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldi