Filistin asıllı model Gigi Hadid sosyal medya hesabında İsrail-Hamas savaşına dair bir açıklama yayınladı, kalbinin hem Filistin hem de İsrail halkıyla olduğunu yazdı. İsrail devleti ise Hadid'in paylaşımlarından hoşlanmadı. İsrail devleti resmi hesabından süper modeli tehdit etti: Seni görüyoruz.

“Geçen hafta rahat uyudun mu?” İsrail hükümeti, resmi Instagram hesabından Filistin asıllı süper model Gigi Hadid’e sordu bu soruyu.

Bella ve Gigi Hadid kardeşler, son yılların en popüler modelleri. Dünyaca ünlü markalar için podyumda yürüyorlar, marka yüzü oluyorlar. Ancak bir yandan da politik mesajlar vermekten çekinmiyorlar. Babaları Filistinli iş insanı Muhammed Hadid olan kız kardeşler, sık sık ülkeleri Filistin’e bağlı olduklarını gösteren açıklamalar yapıyor.

Hamas saldırılarından İsrail’i sorumlu tutan Harvard öğrencileri tek tek fişlendi

Gigi Hadid de İsrail-Hamas savaşında sessiz kalmayan isimlerden biri oldu. Model, 79 milyonluk Instagram hesabından “İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik muamelesinin Yahudilik ile bir ilgisi yok. İsrail hükümetini kınamak antisemitik değildir. Filistinlileri desteklemek Hamas’ı desteklemek değildir” yazan bir gönderi paylaştı.

‘Geceleri rahat uyuyor musun?’

Bunun üzerine İsrail Devleti, Hadid’e tepki gösteren paylaşımlar yaptı. “Geçen hafta uyudun mu?” sorusuyla başlayan paylaşım Hadid’e göz dağı vererek devam etti: “Yoksa Yahudi bebeklerin evlerinde katledilmelerine göz mü yumuyorsun? Nerede durduğun konusunda sessizliğin çok net oldu. Seni görüyoruz.”

Resmi hesap ikinci bir gönderide ise ise çocuk oyuncaklarının bulunduğu kanlı bir zeminin görüntüsünü paylaşarak Hadid’e seslendi: “Bunu kınamazsanız, sözleriniz hiçbir şey ifade etmez.”

Masum insanların terörize edilmesi ‘Özgür Filistin’ hareketiyle bağdaşmaz

Hadid, daha önce de Instagram hesabından bir gönderi paylaşarak her iki ülkede de savaştan etkilenen insanlara destek vermişti:

“Kalbim bu haksız trajediden etkilenen herkesle birlikte. Filistinlilerin mücadelesi ve işgal altındaki yaşamla empati kuruyorum, büyük bir kalp kırıklığım var. Bu benim de her gün hissettiğim bir sorumluluk. Ayrıca, daha önce olduğu gibi Yahudi arkadaşlarıma karşı bir sorumluluk hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim olsa da bunların hiçbiri bir Yahudilere yönelik bir zararı içermiyor. Masum insanların terörize edilmesi ‘Özgür Filistin’ hareketiyle bağdaşmaz ve ona hiçbir fayda sağlamaz”

Spor dünyasında Ortadoğu gerilimi: Sınır dışı istemi, hakaret…

Hadid, mesajını, “Sözlerimin hiçbir zaman yeterli olmayacağını ve pek çok kişinin derin yaralarını iyileştirmeyeceğini biliyorum ama her zaman masum hayatların güvenliği için dua ediyorum” diye bitirmişti.

Riz Ahmed: İsrail ahlaki olarak savunulamaz savaş suçları işliyor

10 günü geride bırakan savaşta Gazze’ye desteğini açıkça dile getiren tek ünlü Gigi Hadid değil. Oscar ödüllü oyuncu Riz Ahmet, İsrail’in Gazze ve Filistin’deki saldırıları nedeniyle “Ahlaki olarak savunulamaz savaş suçları işlediğini söyledi. Oyuncu X hesabından yaptığı açıklamada İsrail’in hava saldırılarının başlamasından sonra “Gazze’deki sivillere ve hayati altyapıya ayrım gözetmeksizin bombalanması” yönünde çağrı yaptı:

“Bize İsrail ve Filistin’de olanların iki tarafı olduğu söylendi. Ama kalbimde, tek bir tane olduğunu biliyorum – insanlığımızın tarafı. Geçen hafta İsrail’de olanlar korkunç ve yanlıştı. Pek çok kişinin hissettiği acı ve korku derin ve gerçektir. Şu anda Gazze’de olan ve on yıllardır işgal altındaki Filistin’de olan şey, korkunç ve yanlış. Bu acının derinliği ve gerçekliği göz ardı edilemez.”

Bir kötü bir de iyi örnek: Savaşta Tarantino taraf tuttu, Reynolds-Lively çifti iki tarafa da yardım gönderdi