İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'nde yer alan tarihi Markiz Pastanesi satıldı. Yıllardır atıl bir vaziyette duran pastanenin yeni sahipleri 2013 yılında Narmanlı Han’ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul oldu.

İstiklal Caddesi’nin simgesi el değiştirdi. İstanbul’un en eski pastanelerinden Markiz, satıldı. Kapılarını 1940 yılında açan tarihi pastanenin yeni sahipleri 2013 yılında Narmanlı Han’ı da alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul oldu. Patronlar Dünyası’nın haberine göre; Eteksan Konfeksiyon’un sahibi  Tekin Esen, İstanbul’un önemli gayrimenkul zenginlerinden biri olarak tanınıyor. Pastanenin bir diğer sahibi olan iş insanı Mehmet Erkul ise Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı.

Markiz’in yeniden pastane olması bekleniyor

2013 yılında Narmanlı Han’ı 57 milyon dolara alan Esen ve Erkul ailesi, tarihi hanı restorasyon sonrası işletmeye açmıştı. Markiz Pastanesi’ni de satın alan Esen ve Erkul’un tarihi mekanı asli işleviyle yeniden açması bekleniyor. 1940 yılında açılan pastane, o dönem İstiklal Caddesi’nin en önemli restoranlarından da biriydi. 1980 yılında kapanan pastane, restorasyonun ardından 2003’te kapılarını yeniden açmıştı. 10 yıl süreyle açık kalan pastane, 2013’te yeniden kapanmıştı. Tarihi mekan 10 yılı aşkın bir süredir kapalı.

Galata’da kuşlarla yarış: Tarihi restorasyon göçe yetişmeli!