Jodie Foster, Greta Gerwig'in filmi 'Barbie'nin yakaladığı başarının Hollywood'da kadınlara bakışı değiştireceğini düşünüyor: "Greta Gerwig'e krallığın anahtarlarını verdiler.  Bu kadınlar için yeni bir şey. Umarım bu devam eder."

‘Taksi Şoförü’, ‘Sanık ve ‘Kuzuların Sessizliği’ gibi filmlerle hafızalara kazınan Jodie Foster, kadın yönetmenlere karşı değişen bakış açısından memnun. 61 yaşındaki Amerikalı oyuncu, Variety’den Rebecca Rubin’e verdiği röportajda kuşaklar içerisinde değişen algıdan mutluluk duyduğunu belirtirken sözü Greta Gerwig’in 2023’e damgasını vuran filmi ‘Barbie’ye getirdi.

‘Bu kadınlar için yeni bir şey’

“70’lerden, 80’lerden, 90’lardan beri bu sektörün içinde olmanın güzelliğini yaşadım. Eskiden yapımcılar, kadınları bir risk olarak görüyordu. Nüfusun yüzde 50’sinin bizi neden riskli olarak gördüğünü bilmiyorum. Ama bu durum artık değişti. ‘Barbie’ gibi büyük bir başarı yakalayan, çoğunlukla bağımsız iki film yapmış olan Greta Gerwig’e krallığın anahtarlarını verdiler.  ‘Sana en önemli çocuğumuzu vereceğiz’ der gibiler bunu desteklenmesi gerekiyor. Bu kadınlar için yeni bir şey. Umarım bu devam eder” dedi.

Cannes’da ‘Barbie’ dönemi: Greta Gerwig jüri başkanı oldu