Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin düzenlediği Kadıköy Çizgi Festivali bugün başlıyor. Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen festivalde atölyeler, sergiler, çizgi- roman mezatları ve film gösterimleri üç gün boyunca çizgiseverlerle buluşacak.

Çizgi roman kahramanları için bir sonraki maceranın adresi belli: Kadıköy! Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenecek Kadıköy Çizgi Festivali atölye, sergi, çizgi roman mezatı ve film gösterimlerini İstanbullularla buluşturacak. Bugün başlayıp üç gün sürecek festivale birçok yayınevi, dergiler, platform ve dernek katılacak. Festivalin açılış gününde Çizgi Roman Okurları Derneği’nin düzenleyeceği imza gününde çizerler Bülent Üstün ve Cengiz Üstün okurlarıyla buluşacak.

Belçika İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğinde düzenlenen Çizgi Roman ile Belçika Turu sergisinde Belçika’nın önemli çizerlerinin eserleri görülebilecek. Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin hazırladığı animasyon seçkisi, Canlandıranlar Derneğinin Yetenek Kampı Seçkisi ve Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin filmleri de etkinlikte izlenebilecek. Her yıl kült filmlerin gösterildiği festivalde bu yıl, yönetmen Robert Zemeckis’in ‘Geleceğe Dönüş’ serisinin üç  filmi gösterilecek.

Kadıköy Çizgi Festivali daha önceki yıllarda olduğu gibi birçok yayınevini, dergileri, platform ve dernekleri ziyaretçilerle buluşturacak.

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınlarının yayımladığı yazar Melike İlgün’ün kaleminden çıkan üç çocuk kitabı ve Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Sen de Karikatür Çizebilirsin’ kitabı festivalde okurla buluşacak. Melike İlgün 29 Eylül’de 15.00’te imza etkinliğinde okurlarıyla bir araya gelecek.

Rakun unutulmadı

Kadıköy’ün Suadiye, Caddebostan, Yeldeğirmeni, Hasanpaşa ve Erenköy semtleri olmak üzere İstanbul’un birçok sokağında duvar resimleri yaparken “Rakun” mahlasını kullanan 27 yaşındaki Burak Yurdakul geçen nisan ayında hayatını kaybetmişti. Bu yılki Çizgi Festivali’nde genç yaşta hayatını kaybeden sanatçı için saygı duruşu niteliğinde bir sergi de düzenleniyor. Rakun’un arkadaşları ile birlikte hazırlanan sergi Karikatür Evi’nde de sezonun ilk sergisi olarak devam edecek.

Çizgi Roman Okurları Derneği’nin 29 Eylül’de düzenleyeceği mezat ise koleksiyonerlerin katılımıyla 15.00’te başlayacak. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin düzenlediği Kadıköy Çizgi Festivali 27-29 Eylül’de Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenecek.