Açılış töreni günlerce konuşulan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın sona ermesine az bir süre kaldı. Pazar akşamı gerçekleşecek kapanışta Billie Eilish, Snoop Dogg ve Red Hot Chilli Peppers sahne alacak.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları pazar günü sona eriyor. Herkes tahmin ettiği ancak son âna kadar açıklanmayan kapanış töreninde sahne alacak isimler de artık resmi olarak ilân edildi. Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers ve Snoop Dogg bu hafta sonu yapılacak kapanış töreninde Tom Cruise’a eşlik edecek. Tartışmalı açılış töreni sonrası organizasyonun kapanışında Hollywood yıldızının nasıl bir gösteri ortaya koyacağı günlerdir merak konusu.

Kapanışın teması bilim kurgu ve distopya

Variety’nin haberine göre, Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers ve Snoop Dogg 11 Ağustos’taki kapanış töreninde Los Angeles temalı müzik bölümünde sahne alacak. Zira olimpiyatların 2028’deki durağı ABD’nin California eyaletindeki Los Angeles kenti olacak. Tıpkı açılışta olduğu gibi sanat yönetmeni Thomas Jolly ve idari direktör Thierry Reboul imzası taşıyan kapanış töreninde sanatçıların Los Angeles’ta kaydedilen görüntüleri ve canlı performansları bir arada yer alacak. Organizasyon ekibi kapanış törenine dair daha fazla detay paylaşmayı tercih etmedi.

Kapanışa dair bildiğimiz bir diğer ipucuysa bilim kurgu ve distopya odaklı bir programın gerçekleşeceği. Bu programda Tom Cruise’un merakla beklenen gösterisi daha şimdiden konuşmaya başlandı. Öte yandan açılış töreni nedeniyle ölüm tehditleri alan organizasyonun sanat yönetmeni Thomas Jolly’nin hem bu tehditlere hem de tepkilere törende cevap verip vermeyeceği de bir diğer merak konusu. Kapanış töreninin sonunda Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass Olimpiyat meşalesini Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’dan teslim alacak.

Olimpiyat seremonisi sonrasında dünya drag queen’leri tartışıyor: Elon Musk ile Macron karşı karşıya