Katy Perry de tüm müzik kataloğunu satanlar kervanına katıldı. 38 yaşındaki Amerikalı müzisyen beş albümden oluşan müzik kataloğunun tüm haklarını tam 225 milyon dolara sattı. Daha önce Bob Dylan, Justin Timberlake ve David Bowie gibi isimler de haklarını astronomik rakamlara devretmişti.

Katheryn Elizabeth Hudson ya da nam-ı diğer Katy Perry, tüm müzik kataloğunu sattı. 2008 yılında yayınladığı ‘One of the Boys’ albümüyle müizkal yolculuğuna başlayan Amerikalı müzisyen bugüne kadar yayınladığı beş albümün tüm haklarını Litmus Music şirketine sattı. Şirketin, sanatçıya ödediği para 225 milyon dolar.

Katy Perry tüm yayın haklarını devretti

Müzik şirketi, Katy Perry’nin 2008 ile 2020 arasında yayınlanan ‘One of the Boys’, ‘Teenage Dream’, ‘PRISM’, ‘Witness’ ve -‘Smile’ albümlerindeki şarkıların kayıt ve yayın hakları için sanatçıya 225 milyon dolar ödediklerini açıkladı. Kariyeri başarılarla dolu olan 38 yaşındaki Amerikalı müzisyen, kariyerine çocuk yaşlarında klise korolarında şarkı söyleyerek başlamıştı. Amerikalı gençlerin Taylor Swift ile en çok dinlediği isimlerden biri olan sanatçı, dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın verilerine göre aylık yaklaşık 52 milyon dinleyici sayısına sahip. Bu rakam onu dünyanın en çok dinlenen müzisyenlerinden de biri olma konumuna taşıyor.

‘I Kissed a Girl’ şarkısını yayınladığı 2008 yılında döneme damga vuran Katy Perry, muhafazakar çevrelerin tepkilerini de üzerine çekmişti. Kaderin cilvesi, Amerikalı müzisyen sadece dini müziklerin dinlendiği, muhafazakar bir ailede doğup büyümüştü. 2010-2012 yılları arasında son dönemde taciz ve tecavüz iddialarıyla gündemde olan Russell Brand ile bir evlilik yapan müzisyen günümüzde aktör Orlando Bloom ile birlikte. Çiftin ilişkisi 2016 yılından bu yana devam etmekte.

Super Bowl, 2016 Rio de Janeiro Yaz Olimpiyatları ve benzeri pek çok organizasyonda performanslara imza atan Katy Perry, tüm kataloğunu satan ilk müzisyen değil. Daha önce de pek çok müzisyen şarkılarının haklarını farklı firmalara büyük meblağlara devretmişti. Justin Timberlake 100 milyon dolara, Justin Bieber 200 milyon dolara, David Bowie’nin 250 milyon dolara, Bob Dylan ise 300 milyon dolara şarkılarının haklarını satmıştı. Yakın zamanda benzeri bir haber Pink Floyd hakkında da medyada yer almıştı. Efsanevi İngiliz grup için telaffuz edilen rakamın bir milyar dolar olabileceği konuşuluyor.

Yarım asırdır elmas gibi parlayan Pink Floyd albümü: ‘Wish You Were Here’