Katy Perry'nin 10 yıl önce yayınladığı 'Roar' şarkısı, YouTube'da en çok izlenen şarkı unvanın sahibi oldu. Tabii 14 milyarlık izlenme sayısına ulaşan bebeklerin favorisi 'Baby Shark'ı saymazsak. 'Roar' 4 milyar kez izlendi.

Katy Perry’den YouTube’da rekor. O artık en çok izlenen şarkının sahibi. ABD’li müzisyenin 2014’te yayınladığı ‘Roar’ şarkısının klibi, YouTube’da 4 milyar dinlenme rakamına ulaştı. Müzik dünyası için bu bir rekor olsa da 14 milyarlık izlenme rakamına sahip bebeklerin favorisi ‘Baby Shark’ı da unutmamak gerek.

Grammy ödüllü Roar artık zirvede

‘Roar2 2014 yılında Grammy Ödülleri’nde yılın şarkısı ve en iyi pop solo performansı dallarında aday gösterilmişti. Katy Perry’nin bu çok sevilen şarkısı 2017’de Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından Diamond sertifikası alarak müzisyenin ‘Firework’ ve ‘Dark Horse ‘un ardından ülkede Elmas Sertifikalı üç teklisinden biri oldu. Bu, aynı zamanda tarihte de bir ilk anlamına geliyordu. Platin Plak ödülünün bir üst versiyonu olan Elmas Sertifikası, 1999’dan itibaren 10 milyon adetten fazla satan albüm ya da teklilere veriliyor.

39 yaşındaki Katy Perry, Billboard dergisine verdiği demeçte ‘Roar’ şarkısının ulaştığı başarı hakkındaki duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı: ” “Bir şeyi kaybettiğinizde tüm temelleriniz yıkılır ama bu aynı zamanda büyük bir şeyin ortaya çıkması için büyük bir boşluk bırakır” Geçen yıl tüm müzik kataloğunu 225 milyon dolara satan müzisyen, ABD’nin son yıllardaki en popüler şarkılarından biri olmayı sürdürüyor.

Katy Perry tüm müzik kataloğunu 225 milyon dolara sattı