Son olarak 'This England' dizisinde yakın geçmişte İngiltere başbakanlığını üstlenen Boris Johnson'ı canlandıran Kenneth Branagh, bir Shakespeare klasiğiyle izleyici karşısına çıkıyor. Branagh, 'Kral Lear'i hem yönetip hem de oynayacak.

Usta oyuncu Kenneth Branagh, Londra ve New York’ta da yöneteceği bir tiyatro oyununda ‘Kral Lear’ı canlandıracak. Tiyatro klasiği oyun, ekim ayından itibaren West End’deki Wyndham’s Tiyatrosu’nda 50 defa sahnelenecek ve ardından 2024 sonbaharında ABD’deki Shed’s Griffin Tiyatrosu’na transfer olacak.

‘Kral Lear’, 2015-16 yılları arasında Londra’daki Garrick Tiyatrosu’nda yedi oyundan oluşan bir sezon sunan Kenneth Branagh Theatre Company (KBTC) tarafından sahneye konuyor. Bunların arasında Branagh’ın başrolünü oynadığı John Osborne’un ‘The Entertainer’ oyunu da yer alıyor. Branagh, 2019’da verdiği bir röportajda ‘Kral Lear’ın modern siyasi iklimde geçerliliğini koruyan “daha önce sesi çıkmayan insanlar tarafından kontrol altına alınmış bir öfke duygusuna” sahip olduğunu söyledi. ‘Kral Lear’ın tam kadrosu ne yazık ki henüz belli değil. Ön gösterim 21 Ekim’de, resmi açılış gecesi ise 31 Ekim’de yapılacak .

Bir Shakespeare uyarlaması da Ralph Fiennes’den

Branagh’ın ‘Kral Lear’ performansının yanı sıra bir diğer yıldız isim daha Shakespeare’in klasiğine el atıyor. Üstelik yine bir transatlantik Shakespeare prodüksiyonuyla. Ralph Fiennes ve Indira Varma, yönetmen Simon Godwin tarafından Liverpool, Edinburgh, Londra ve Washington DC’deki salonlarda sahnelenecek ‘Macbeth’in yeni versiyonunda rol alacak.

Tiyatroda seyircinin fotoğraf veya video çekmemesi için önlem arayışı