Son yıllarda reytingleri düşen ve eleştirilerin odağında yer alan Altın Küre Ödülleri'ne üç ay kaldı ancak töreni yayınlayacak kanal hala belli değil. İddialara göre hem imajı hem de reytingleri düşen tören için kimse ödeme yapmak istemiyor.

Son yıllarda reytingleri düşen ve eleştirilerin odağında yer alan Altın Küre Ödülleri’ne üç ay kaldı ancak töreni hangi kanalın yayınlayacağı hala belli değil.Kaynakların aktardığına göre hem imajı hem de reytingleri düşen tören için kimse ödeme yapmak istemiyor. Kaynaklar ayrıca yayınlayacak kanal bulunsa bile lisans ücretlerinin önceki yıllara göre çok düşük olacağını söylüyor.

Altın Küre’ye güncelleme: İki yeni kategori eklendi

Törenin imajını düzeltmek için adımlar da atılıyor. Altın Küre Ödülleri, geçen aylarda el değiştirmişti. Dick Clark Productions ve Eldridge Industries, ödüllerin yeni sahibi olurken  önceki sahibi Hollywood Yabancı Basın Derneği (HFPA) Altın Küre Ödülleri’ni sattıktan sonra kapanacağını açıklamıştı. Ayrıca Altın Küre Ödülleri’ne iki yeni kategori eklendiği duyuruldu. Bu sene 81. defa düzenecek ödüllerde yapımlar Sinematik ve Gişe Başarısı ve En İyi Televizyon Stand-Up Performansı kategorilerinde de yarışacak.

Altın Küre’nin imajı düzelebilir mi?

Altın Küre Ödülleri son yıllarda tartışmalarında odağındaydı. Şubat 2021’de, Los Angeles Times, HFPA’in siyahi üyeleri olmadığını açıklamış, ödül komitesi özür dilemişti. Üyelerin temsiliyet konusunda yetersiz kalması, beyazların ezici çoğunlukta olmasının yanı sıra ödüller eskisi gibi talep görmüyor. Tüm bunların yanı sıra tören eskisi gibi izlenmiyor.  Altın Küre’nin en son yayınlandığı ve reytinglerin sadece 6,9 milyon olduğu 2021’e göre yüzde 23 azaldı. Giderek azalan reytinglere göre, 2020’de de 18 milyon izlenmeye ulaşılmıştı.

Sinema ve televizyon alanında başarı gösteren yapımlar ve sanatçılar için verilen Altın Küre Ödülleri 7 Ocak 2024’te gerçekleşecek.

Şaka değil Altın Küre Ödülleri satıldı