Ressam ve yazar Can Göknil’in 1974’te yayımlanan 'Kirpi Masalı' adlı çocuk kitabı yazarın ilk göz ağrısı, aynı zamanda Türkiye'nin ilk resimli kitaplarından. Can Yayınları kitabın 50. yılını özel bir baskıyla kutluyor.

Uzak bir ülkede yağmursuz geçen günler ve susuzluk sıkıntısını çeken hayvanlar… Onlara çözüm bulabilecek, dertlerine derman olacak biri var. İşin sırrı da arkadaş canlısı mor kirpinin dikenlerinde gizli…

Ressam ve yazar Can Göknil’in 1974’te yayımlanan ‘Kirpi Masalı’ adlı çocuk kitabı işte bu mor kirpiyle tanıştırdı okurları. Kitap sanatçının çocuk edebiyatındaki ilk eseri olmasının yanı sıra Türkiye’nin de ilk resimli çocuk kitaplarından biri.

Can Göknil’in kitapları İngilizce, Fransızca, Almanca, Hollandaca, Arapça, Macarca, ve İtalyanca gibi farklı dillerde yayımlandı.

‘Kirpi Masalı’ 50 yaşına girerken kitap kısa hikâyesiyle birlikte ve özel baskısıyla Can Çocuk Yayınları tarafından bir kere daha yayımlanıyor. Mor kirpinin maceraları bu kez özel bir baskıyla yeni okurlarına ulaşacak.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren sanatçının ‘Gölgem Renkli mi?’, ‘Deniz Kokusu’ ve ‘Göz ve Söz’ adlı kitaplarının yanı sıra çocuklar için yazıp resimlediği ‘Gökyüzü Sirki’, ‘Gülfidan Çiftlikte’, ‘Arkadaşlarım ve Deniz Masalı’ gibi kitapları da okurlarla buluştu. Göknil’in kitapları İngilizce, Fransızca, Almanca, Hollandaca, Arapça, Macarca, ve İtalyanca gibi farklı dillerde yayımlandı.

Roald Dahl’ın klasikleşmiş çocuk kitapları ciddi bir “duyarlık” sansüründen geçmiş