‘Kızılcık Şerbeti’nin 70. bölümünde Abdullah baba, bebeğiyle eski evine döndü. Meri bakıcı olarak yanlarına yerleşince kapılar kaosa açılmış oldu. Kıvılcım ve kızı Doğa, yeni ve eski ilişkileri arasında kaldıkları karşılaşmalar yaşadı.

Geçen hafta bebek bakıcısından yana şansı yaver gitmeyen Abdullah baba (Ahmet Mümtaz Taylan) kucağında Alev’le eşi Pembe’nin (Sibel Taşçıoğlu) kapısını çalmıştı. Bu bölümde Pembe hepimizin sesi oldu ve Abdullah’a, başkasından olan çocuğunu nikâhlı eşine baktıracağına bebeğin anneannesi ve teyzesine baktırmasını söyledi. Arslanlardan kuzen Meri’yse (Şebnem Bozoklu) orta yolu bulmak için Alev’in bakıcısı olarak Ünallara yerleşti. Pembe’nin gözünde eve misafir değil de çalışan pozisyonunda girdiği için yeri de hizmetlilerin yanı oldu.

Hodri meydan!

Kıvılcım ve Ömer (Evrim Alasya, Barış Kılıç) cephesinde işler karıştı. Ünalların gelini Görkem’le (Özge Özacar) geçmişte yaşadığı ilişkiyi gizlediği için Ömer’den ayrılan Kıvılcım, yeni tanıştığı Cemal’le (Fırat Çelik) el ele eğlenmeye gitti ve ilişkinin başlangıcı ilan edilmiş oldu. Aynı mekânda Ömer’in de olduğunu söylememize gerek duyuyorsanız buralarda yenisiniz. Cemal arı kovanını dürttü ve tek yakaladığı Ömer’e apaçık meydan okudu.

Gelen gideni arattı

Doğa (Sıla Türkoğlu) yeni sezonda da akıllanmayıp apar topar ikinci evliliğini yapmıştı. Bu bölümde daha evleneli bir ay olmuşken hamilelik şüphesiyle mutlu mesut test yaptırdı, eşi Giray’ın (Kaan Taşaner) bu heyecanı paylaşmadığını görünce üzüntüden kendini Fatih’le (Doğukan Güngör) sık sık gittiği kafeye attı. Evliliğinde sorun yaşayan Fatih de kendini aynı kafeye bulmasın mı? Sahneyi romantik bulmamız için senaristinden yönetmenine herkes canla başla uğraşmış, ama yok kuzum… Unutmadan müjdemizi verelim: Doğa hamile değilmiş!

Dizi yansıması

🔴Doğa bu haliyle son dönemin hepimizi usandıran popüler furyasına (tradwife) katılıp evcilik oynama videoları çekse paraya para demez, bizden söylemesi. (Ama sizlere kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.)

🔴 Şimdi dostlar, Meri madem dadılık yapacak, bunu neden Abdullah’ın kendi evinde yapmıyor da hep birlikte Ünalların malikanesine sıkışıyorlar? Evin aforoz edilmiş babası, babanın ilişki yaşadığı merhum kadının kuzeni, babanın nikahlı eşi, bu eşten olan çocukları ve gelinleri… Sırf kaos çıksın diye mantık elden bırakılacaktıysa bir ‘Cennet Mahallesi’, efendim bir ‘Akasya Durağı’ açar, keyfimize bakardık.

🔴 Bu hafta Alev bebek ve Cemre bebeğin hala-yeğen olması tuhaflığına değinilmesi, hatta az önce örneklediğimiz karmaşık ilişki ağlarını Nilay’ın (Feyza Civelek) tahtaya çizmesi dizinin kendi kendiyle dalga geçtiğini gösteriyor diyebilirdik, daha ziyade bizimle dalga geçiliyor olmasaydı…

🔴Bunu söyleyeceğimiz aklımıza gelmezdi, ama Pembe bu sezon hiç fena gitmiyor. Düzenim bozulmasın modunu kapatmış, boşanmakta kararlı, özgüvenli bir Pembe var karşımızda. Birkaç bölüme kalmaz, bizi övdüğümüze pişman edecek bir şey yapar.

🔴 Nursema (Ceren Yalazoğlu) bu bölüm Alev’i sık sık anıp ona gönül borcu olduğunu söyleyince şaşırdık. En zor anında Alev’in ona kapısını açtığını geçen sezon epey bir unutmuştu da… Ya kadıncağız ölünce kıymete bindi ya da senaristler izleyicinin ‘nankör Nursema’ serzenişlerini dikkate aldı.

🔴 Yeni gelen Firaz (Batuhan Bozkurt Yüzgüleç) karakterini bu bölüm oturtmuşlar. İlk başta önceki rolü Affan gibi tehlikeli ve dalavereci olduğunu düşünmüştük. Dalavereci olsa da tehlikeli işlere giremeyecek kadar tembel ve gamsız çıktı. Bir nevi ikinci Kayhan (Soydan Soydaş) olarak diziye eğlenceli karakter kontenjanından girdiği anlaşıldı. Bu rolü de gayet iyi kotardığı için Yüzgüleç’i tebrik ederiz.

🔴 En eğlenceli sahne, Meri’nin moral bulmak için bir fotoğrafla konuştuğu sahneydi. Ya merhum Alev ya da merhum annesinin resmi diye duygulanacaktık ki Tarkan’ın çakmak çakmak gözlerini gördük. Sosyal medya bu sahneyi çok sevdi ve ‘Kuantum 51’ albümünün reklamının yapıldığı düşünüldü.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Bu hafta gözden kaçmasına müsaade etmeyeceğimiz detay Ünalların hizmetlilerinden geldi. Kocasının başkasından olan çocuğuna bakan Pembe hakkında Hayat (Nurhayat Karaca) “Pembe Hanım merhametlidir, Müslüman kadındır,” dedi. Seher de (Mine Enkar) “Bunun dinle ne alakası var, insanlık bu,” dedi. Haksız sayılmaz, zira Pembe’nin merhametsiz olduğu zamanları da çok kez gördük.

🔴 Gündelik sorunlara değinmeyi ihmal etmeyen dizinin bu seferki hicvi taksi sorununaydı. Kayhan bir türlü taksi bulamayınca Arap turist taklidi yaparak taksi durdurabildi. Yoldayken Türk olduğunu, başka türlü taksi bulamadığını da şoföre söyledi. Durumun dizilerde sıklıkla mizah unsuru olacak kadar normalleşmesi aslında üzücü.

71. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Emrah Altıntoprak, Servet Pandur, Fırat Çelik, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Batuhan Bozkurt Yüzgüleç, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Vurgun Adalayı, Hasan Emre Avcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar, Şebnem Dönmez, Şebnem Bozoklu.

Kızılcık Şerbeti: Evde ve şirkette kaos, kilisede kardeşlik