‘Kızılcık Şerbeti’nin 69. bölümünde Abdullah’ın şirketteki konumu Görkem’in yardımıyla güçlendi. Ancak Abdullah, bebek Alev’in bakımı konusunda yetersiz kaldı. Kilisedeki dinlerin kardeşliği sahnesiyse izleyicilerden farklı yorumlar aldı.

Geçen hafta ailevi meselelerini şirkete taşıyan Abdullah ve kardeşi Ömer (Ahmet Mümtaz Taylan, Barış Kılıç) arasında oylama yapılmıştı. Abdullah’ın büyük oğlu Mustafa (Emrah Altıntoprak) kardeşlerinden az hisse aldığını öğrenip amcası Ömer’den yana olmuştu. Yeni bölümde şirket sermaye artırımına gidince ailenin istenmeyen gelini Görkem (Özge Özacar) kendini affettirmek için kayınbabasına kesenin ağzını açtı. Denize düşen Ünallar hunharca yılana sarıldı.

Bebek kimlere emanet

Abdullah bebek Alev’in bakım vereni olmaya, baba kontenjanından bir-sıfır önde başlamıştı. Tuttuğu bakıcı yeni bölümde mamaya uyku ilacı katarken yakalanınca Abdullah, yeni bakıcı bulunana kadar Alev’i anneanne Sönmez ve teyze Kıvılcım (Aliye Uzunatağan, Evrim Alasya) yerine kime emanet etti dersiniz? Yeni çocuğunun annesiyle aldattığı karısı Pembe’ye (Sibel Taşçıoğlu). Böylelikle Pembe’ye ayıp ettiği yetmezmiş gibi merhum Alev’in kemiklerini sızlatmış oldu. Abdullah’taki bu muhakeme yetisinden sonra şirketin başında bizce de Ömer olmalı.

Dinlerin kardeşliği

Bu bölüm Nilay (Feyza Civelek), Pembe ve Görkem Ayasofya gezisinin çıkışında turist kafilesinin arasında sürüklenince kendini kilisede buldu. Pembe ve Nilay’ın kilise ve papaz görünce vampir gibi kendinden geçmesi, misyonerlerin oyununa gelmiş gibi paniklemesi komedi unsuruymuş gibi başladı, ancak ardından papaz bizimkilere dinlerin kardeşliği mesajı verdi. İzleyicilerin çoğu bu sahneyi olumlu ve birleştirici olarak yorumladı. Ancak dinlerin kardeşliği mesajını Hıristiyanlık güzellemesi, iç ve dış mihrakların oyunu olarak yorumlayan kimi izleyiciden tepki geldi.

Dizi yansıması

🔴 Fragmandan anladığımız üzere, tahminlerimiz tuttu ve bebeğe Kıvılcım’ın kuzeni Meryem/Meri (Şebnem Bozoklu) bakıcılık yapacak. Size bu bebek bakımı konusunun asıl amacını söyleyelim: Bu sayede senaristler Abdullah ve Meri’nin arasını yapmaya başlayacak. Hem de Pembe’nin evinde, onun gözü önünde. Yol yakınken dönün ne olur…

🔴 Şimdi doğru mu anladık? Ünallar, gelinleri Görkem’le geçmişte ilişki yaşadığı için amca Ömer’i şirketten aforoz etmek istiyor. Bunun için de Görkem’in yardımını kabul ediyor. Bu denize düşüp yılana sarılmaktan ziyade bir başka muhakeme yetisizliği değil midir dostlar? E o zaman Ömer’in suçu neydi? Şerbo’dur, ne yapsa yeridir diyelim…

🔴 Ünallara yardım etmeleri karşılığında babası Görkem’den, yeniden evlenmesine razı olmasını istedi. Bu vesileyle Görkem’in müstakbel üvey annesi Asuman ve onun oğlu Firaz rolünde Servet Pandur ve Batuhan Bozkurt Yüzgüleç diziye dahil oldu. Yeni karakterleri hiçbirimizin gözünün tutmadığını iliştirelim.

🔴 Yüzgüleç’i daha önce yine bir Gold Film dizisi olan ‘Kızıl Goncalar’da görmüştük. Orada da yine annesiyle yaşayan ve hiç de tekin olmayan Affan’ı canlandırıyordu. Bu dizideki rolünde, aşktan yana yüzü gülmeyen Nursema’ya (Ceren Yalazoğlu) bela olacakmış gibi bir his var içimizde.

🔴 Hatırlarsanız, dizilerde düzen takıntılı karakterlerin psikopat çıkması klişesinden ötürü Cemal’e de (Fırat Çelik) tuhaf bir karakter yazacaklarını öngörüyorduk. Kıvılcım’ın filmlerdeki psikopat karakterlerden bahsetmesinden de emin olduk ki Cemal’in Joe Goldberg yüzünü görmemiz yakındır.

🔴 Takip edenler bilir, dizide sosyal medya ünlüleri arasından kolay para kazanmayı teşvik edenler sıklıkla eleştiriliyor. Bu kez bu kişilerin reklam karşılığında (veya, bu katkı da bizden olsun, mekânı sosyal medyada rezil etme tehdidiyle) bedava hizmet koparmasına değinildi.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Fark ettiniz mi bilmiyoruz, paralellikleriyle ve kendi kendine göndermeleriyle ünlü ‘Bahar’ dizisi gibi ‘Kızılcık Şerbeti’ de ikinci sezonun başıyla benzer ilerliyor. Yine ortada bir bebek var ve yine velayet savaşlarıyla başladık. Yine Mustafa ve Fatih’in (Doğukan Güngör) arası kötü. Dizilerdeki bu detayları yakalamayı seviyoruz, ancak bu durum bir süre sonra diğer sezonlara gönderme olmaktan çıkıp konu bulmada yetersizlik hissi verebiliyor.

🔴 Tüm hengamede Görkem konusundaki bir açığı gözümüzden kaçırmayalım: Görkem geçen sezon salt kişiliği gereği Ünallara kaba davranıyordu. Bu sezon yardımsever görünüp intikam alma derdinde, ancak intikamı mantıklı bir nedene oturtulmamış. Karakterin motivasyonunu anlayamıyoruz. Yerli yerinde bir senaryo için bu küçük detaylar elzem olabiliyor.

70. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ahmet Mümtaz Taylan, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Emrah Altıntoprak, Servet Pandur, Fırat Çelik, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Batuhan Bozkurt Yüzgüleç, Özlem Çakar Yalçınkaya, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Vurgun Adalayı, Hasan Emre Avcı, Kaan Taşaner, Özge Özacar, Şebnem Dönmez, Şebnem Bozoklu.

Kızılcık Şerbeti: Velayet ve şirket savaşları başlıyor