ABD'li komedyen Dave Chappelle, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki gösterisinde sahneden Gazze'ye destek verdi. Ekim 2023'ten beri işgal altındaki Gazze'de yaşananların soykırım olduğunu söyledi.

ABD’li komedyen Dave Chappelle Birleşik Arap Emirlikleri’nde sahnedeydi. Ödüllü komedyen gösterinin bir bölümünde Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye destek verdi, soykırım yaşandığını söyledi. Chappelle ayrıca Yahudilerin İsrail tarafından korunmaya ihtiyaçlarının olduğunu hissetmemeleri için ABD’lilere Yahudi düşmanlığı ile mücadele çağrısı da yaptı.

AP’nin aktardığına göre, Chappelle’ye arkadaşlarının kendisine savaştan ya bahsetmesini ya da bahsetmemesini söylemiş. Ancak belli ki komedyen Gazze’ye sahneden destek vermeyi kafasına koymuştu. Zira  Chappelle’e gezisinde eşlik eden DJ Trauma, komedyen sahneye çıkmadan önce Filistinli şarkıcı Mohammed Assaf’ın My Blood is Palestinian (Benim Kanım Filistinli) adlı şarkısını çaldı. Abu Dabi’deki Etihad Arena’yı dolduran kalabalık, parçaya kayıtsız kalmadı ve salonda büyük bir alkış koptu.

İzleyicilerden destek: Özgür Filistin!

Bu anlara dair hiçbir görüntü yok zira Chappelle’in gösterilerinde izleyiciler telefonlarını salona getiremiyor. Aktarılanlara göre komedyen sahneden Gazze’yle ilgili konuşurken izleyiciler arasından bir kadının “Özgür Filistin” diye bağırdığı, diğer izleyicilerin de bu çağrıya desteklerini dile getirdi.

Yaklaşan ABD seçimlerine de değinen Chappelle, İsrail’e destek sözü veren ABD Başkanı Joe Biden’dan bahsederken salondan yuhalama sesleri yükseldi.

Yeni protesto #Blockout2024 : Gazze konusunda sessiz kalan ünlülere basıyorlar engeli