Konser Kurdu bu hafta sonu Cumhuriyetin 100. yılı için düzenlenecek konserleri odağına alıyor. Klasik müzikten, popa, türkülerden rock müziğine farklı türlerde ve mekânlarda şarkılar Cumhuriyet için çalacak. İşte bugün, yarın ve 29 Ekim'de öne çıkan konserler.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet 100 yaşında. Kutlu ve daim olsun. Bu özel yıldönümü daha özel kılacak etkinlikler Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor. Bugün dahil olmak üzere hafta sonu boyunca ve özellikle de 29 Ekim Pazar günü gerçekleşecek etkinliklere elbette Konser Kurdu da kayıtsız kalamazdı. İşte Cumhuriyet Bayramı’nda katılabileceğiniz etkinlikler.

Konser Kurdu Cumhuriyet için türler arası yolculukta

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi bu akşam İngiliz şef Howard Griffiths yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserine ev sahipliği yapacak. Cemal Reşit Rey tarafından kurulan orkestraya son dönemin parlaan yıldızlarından piyanist Can Çakmur’a eşlik edecek. Konserde Şostakoviç ve Mozart’ın bestelerinin yanı sıra Cemal Reşit Rey, Mahir Cetiz ve Ferit Tüzün gibi Türk bestecilerin de eserleri seslendirilecek. Bu akşam Eskişehir’deki kutlamalar kapsamında Gülşen sahnede olacak. İzmir’deki Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet temalı bir konsere imza atacak. Başkent Ankara’da ise konserlerin merkezi Atatürk Orman Çiftliği. Bu akşam önce Selçuk Balcı ardından da Zeynep Bastık müzikseverlerle Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak olacak. Gelelim cumartesi gününe.

Cumartesi günü İstanbul’un özellikle Anadolu yakası epey hareketli bir gün geçirecek. Maltepe Etkinlik Alanı 12.30’dan itibaren kapılarını açacak. Günboyu devam edecek konserlerde farklı türlerin sevilen isimleri Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında sahile kurulan dev sahnede yerini alacak. Kolektif İstanbul’un Balkan ezgileriyle başlayacak performanslarda Nova Norda, Selçuk Balcı, OZBİ, Madrigal, Melike Şahin ve Gazapizm sahne alacak. Nasıl program ama? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen konserler pazar günü de devam edecek.

Elbette İstanbul’daki etkinlikler bunlarla sınırlı değil. CRR Konser Salonu’nda Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri ‘Kuva-yı Milliye Destanı’, Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Bu özel performansta orkestranın yanı sıra koro da sahnedeki yerini alacak. Rotamızı başkent Ankara’ya çevirdiğimizde günün konserlerinde sahneye önce rapçi Bege çıkacak. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki performansın ardından bu kez sahneye Hadise çıkacak. Cumartesi gününün bu yoğun programı pazar günü daha da artıyor.

Madem cumartesi gününü Ankara ile bitirdik, yine Ankara ile devam edelim. Cumhuriyet Bayramı kutlamaların adresi olan Atatürk Orman Çiftliği’nde ilk konser için rapçi Murda sahnede olacak. Ardından da saat 20.00’de sahne sırası Candan Erçetin’de. Başkentten sonra rotamızı İstanbul’a çeviriyoruz. Beşiktaş’taki Barbaros Meydanı saat 21.00’de Duman konserine ev sahipliği yapacak. Şehrin Anadolu yakasında ise Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile Zülfü Livaneli’ye eşlik edecek.

İstanbul’da konserlerin merkezi konumundaki Maltepe Etkinlik Alanı ise tıpkı cumartesi gibi pazar günü de dopdolu bir programa sahip. Günboyu çeşitli gösterilerin de gerçekleştirileceği kutlamalarda Cümbüş Cemaat, genç piyanist İlyun Bürkev, Sevcan Orhan, Adamlar, Mazhar Alanson, Sıla, Edis, Kubat, Duman, İskender Paydaş ve Zülfü Livaneli sahne alacak. Böylelikle Duman ve Zülfü Livaneli aynı gün içerisinde iki farklı mekânda konser verecek.

BİFO’dan görkemli açılış: Fazıl Say’dan Cumhuriyet için senfoni