Diyarbakır Kültür Yolu Festivali kapsamında Murat Boz dün akşam on binlerin katıldığı bir konsere imza attı. Konserde bir saldırgan müzisyenin yüzüne yabancı madde fırlattı. Boz saldırıdan sonra yaptığı açıklamada "bireysel bir hareket" dedi.

Türkiye Kültür Yolu festivallerinin 14. ayağı Diyarbakır’da devam ediyor. Festival kapsamında dün gece Murat Boz sahnedeydi. On binlerce müzikseverin coşkulu karşılamasıyla sahneye çıkan Murat Boz her yaştan Diyarbakırlıya sevilen şarkılarını seslendirdi. Bu olumlu atmosferi sabote etmek isteyen bir saldırgan müzisyene yabancı madde fırlattı.

‘Diyarbakır’ın güzel insanlar ile çok güzel anlar paylaştık’

Yüzene isabet eden madde nedeniyle bir süre duraksayan Murat Boz konserine kaldığı yerden devam etti. Konser sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Boz  açıklamasında saldırının bireysel bir hareket olduğunun altını çizdi.

Murat Boz paylaşımında şunları söyledi: “Biz dün Diyarbakır’ın güzel insanlarıyla çok güzel anlar paylaştık. Bireysel bir hareket oldu, keşke olmasaydı ancak bunu tüm Diyarbakır halkına mal etmek beni çok üzer, haksızlık olur. Başından sonuna çok güzel ağırlandım. Şarkılarımızı hep bir ağızdan söyledik. Çok kıymetliydi benim için. Bir kez daha teşekkür ederim Diyarbakır. İyi ki varsınız. Bu arada gayet iyiyim, hiçbir sıkıntı yok”

Coldplay’in yeni albümü 39 müzisyene bedel