Usta yönetmen David Lynch yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle evden çıkamadığını açıklayınca hayranları onun yönetmenliği bıraktığı düşündü. Lynch ise seyircilerin endişesini 'Emekli olmayacağım' diyerek bertaraf etti.

Sinemanın nevi şahsına münhasır yönetmenlerinden David Lynch. Sinema tarihine geçmiş ‘Fil Adam’, ‘Mulholland Çıkmazı’, ‘İkiz Tepeler’, ‘Kayıp Otoban’ gibi filmleri yönetmiş bir isim. 78 yaşındaki yönetmen geçen günlerde  Sight and Sound dergisine verdiği röportajda sağlık sorunları yaşadığını açıkladı ve “Uzun süre sigara içmekten amfizem oldum ve bu yüzden istesem de istemesem de evden çıkamıyorum. Dışarı çıkamıyorum. Ve oksijenim bitene kadar sadece kısa bir mesafe yürüyebiliyorum” dedi.

Peki bu haliyle yönetmenlik yapabilecek miydi? Röportajda “Covid yüzünden, soğuk algınlığım olsa bile hastalanmam benim için çok kötü olurdu. Bu yüzden muhtemelen evimden yönetmenlik yapardım… Bunu pek sevmezdim. İşin içinde olmayı ve orada fikir edinmeyi severim. Ama eğer gerekirse [bir filmi] uzaktan yapmayı denerdim” diyerek muğlak bir cevap verdi.

Bu açıklaması yönetmenliği bırakıyor, şeklinde algılanınca David Lynch’i sevenler büyük bir endişe yaşamaya başladı ve endişelerini de sosyal medyadan dillendirdiler.

Lynch bu durum karşısında daha somut konuşmak durumunda hissetti kendini ve Twitter’dan açıklama yaptı: “Evet, uzun yıllar sigara içmemden dolayı amfizemim var. Sigara içmekten çok keyif aldığımı söylemeliyim ve tütünü seviyorum – kokusu, sigaraları yakmak, içmek – ama bu keyif için ödenmesi gereken bir bedel var ve benim için bu bedel amfizem. İki yıldan uzun süredir sigarayı bırakmış durumdayım. Son zamanlarda birçok test yaptırdım ve iyi haber şu ki amfizem dışında mükemmel durumdayım. Mutlulukla doluyum ve asla emekli olmayacağım. Hepinizin bilmesini isterim ki, ilginize gerçekten minnettarım. Sevgilerimle David.”

David Lynch’i hem Netflix hem de kızı reddetmiş: Artık farklı bir dünya var