ABD'deki başkanlık seçimlerinin en tartışmalı konularından biri kürtaj. Kürtaj yasaklarını savunan Trump'a karşı kadınlar Harris'e bu konuda daha çok güveniyor. Jennifer Lawrence da kürtaj konusunu hatırlatarak Harris'e destek verdiğini açıkladı.

ABD adım adım Kasım 2024’teki başkanlık seçimlerine gidiyor. Seçimlerden önce tarafını belli eden ünlülere bir yenisi eklendi. Şarkıcı Taylor Swift ve Billie Eilish’in demokrat aday Kamala Harris’e desteğini açıklamasının ardından Oscarlı oyuncu Jennifer Lawrence da oyunu Harris’e vereceğini açıkladı.

People dergisine konuşan Lawrence herkesi seçimlerde oy kullanmaya davet ederken neden Harris’i desteklediğini de açıkladı: “Kürtaj konusu tam anlamıyla oy pusulasının ortasında. Oyumu Kamala Harris’e veriyorum, çünkü onun harika bir aday olduğunu düşünüyorum. Üreme haklarını korumak için elinden geleni yapacağını biliyorum. En önemli şey bu, kürtajı yasaklayacak birinin Beyaz Saray’a girmesine izin vermemek.”

Seçimlerde kritik konu: Kürtaj

Trump pazartesi günü Pensilvanya’daki mitinginde kadın seçmenlerin yaşadığı ortamları “daha güvenli hale getirerek kürtajı düşünmemelerini sağlayacağını” iddia etmişti. Kürtaj yasakları ABD’nin uzun süredir gündeminde olan bir konu. Kadınların çoğu Harris’e daha çok güveniyor, çünkü kürtaj konusunda kadınların yararına hareket edeceğine inanıyorlar. Kasımdaki seçimlerde öne çıkan birkaç başlık var ve kürtaj onlardan biri. 

Lawrence’ın şu sıralar çalıştığı projelerden biri ‘Ekmek ve Gül/’Bread and Roses.’ Oyuncunun yapımcılığını üstlendiği film Taliban’ın baskıcı yönetimi altında yaşayan kadınların olağanüstü mücadelelerini anlatıyor. 

Billie Eilish de rengini belli etti: Kamala Harris’e destek verecek