Leonardo DiCaprio'nun Martin Scorsese imzalı yeni filmiyle ve Bradley Cooper'ın ünlü orkestra şefi Leonard Bernstein'ı canlandırdığı 'Maetro' bu yılki Londra Film Festivali'nde gösterilecek.

Sinema dünyası şu günlerde her ne kadar sönük geçse de 80. Venedik Film Festivali’ne odaklanmış durumda. Sönük geçmesinin temel nedeni ise dört ayı geride bırakan Hollywood grevi. Öte yandan kıtanın diğer ucunda İngiltere’de de geçmişi uzun yıllara dayanan Londra Film Festivali’nin detayları belli oldu. Bu yıl ellinci yaşını kutlayan festival 4-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Scorsese ve DiCaprio’nun yedinci buluşmaları Londra’da

Hollywood grevinin gölgesinde geçmeye aday festivalin başlamasına tam bir ay var. 50. Londra Film Festivali, yarım yüzyılıı geride bırakmasının şerefine yine de bu yıl iddialı yapımları sinemaseverlerle buluşturacağını açıkladı. Açıklanan programa göre festivalin bu yılki yıldızları Martin Scorsese imzalı ‘Dolunay Katilleri/Killers of the Flower Moon’ ve ‘Maestro’. Martin Scorsese’nin ilk western filmi olma özelliği taşıyan ‘Dolunay Katilleri’ usta yönetmenin, Leonardo DiCaprio ile yedinci buluşması olma özelliği de taşıyor. Sinemaseverler daha yedinci buluşmayı izlememişken 10Haber’de birkaç gün önce okuduğunuz üzere Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio sekizinci buluşmalarının hazırlıklarına başladı bile.

Bradley Cooper’ın tartışmalı filmi festivalde

Londra Film Festivali’nin bir diğer iddialı yapımı ise klasik müzik dünyasından. Netflix yapımı ‘Maestro’ filmini hem yazan hem yöneten hem de başrolünde yer alan Bradley Cooper, Amerikalı ünlü orkestra şefi Leonard Bernstein’ı canlandıracak. Hatırlanacağı üzere geçen hafta fragmanı yayınlanan yapımda Bradley Cooper’ın makyajı gündem olmuştu. Şef Leonard Bernstein’ın karakteristik burnunu makyajla yüzüne uygulayan Cooper’a abartıya kaçtığı yönünde eleştiriler yapılmıştı. Hatta kimi eleştirilerde ünlü aktör antisemitst olmakla da itham edilmişti. Daha gösterime girmeden tartışmalara neden olan yapım, 50. yılını kutlayan festivalin öne çıkan bir diğer yapımı olacak.

50. Londra Film Festivali programında öne çıkan diğer yapımlar arasında Tom Hardy ve Elvis’in yıldızı Austin Butler’ın yer aldığı drama ‘The Bikeriders’ da bulunuyor. Gösterilecek diğer filmlerde Benedict Cumberbatch, Paul Mescal ve Jodie Comer rol alacak.

Scorsese ile Di Caprio yeniden bir arada