Lise öğrencilerinden depremzedelere anlamlı destek. Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri deprenzedeker yararına bir müzayede düzenleyecek. Yarın düzenlenecek müzayedede Hikmet Barutçugil'in ebru çalışmaları açık artırmaya çıkacak.

Lise öğrencilerinden depremzedeler için anlamlı girişim. İstanbul’daki Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri depremzedeler için harekete geçti. 6 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenen illere yardım sağlamak isteyen lise öğrencileri, bir yardım çalışması başlattı. Öğrenciler deprem bölgesi için müzayede düzenleyecek. Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgesi için destek çalışmaları sürerken, lise öğrencilerinin bu faaliyetlere katılması takdir topladı.

Lise öğrencilerinden müzayede

Lise öğrencileri, depremde evi yıkılan afetzedeler için başlattığı müzayedede eserler satışa çıkacak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilecek müzayedede, Hikmet Barutçugil’in barut ebruları ile bir öğretmen ve 16 öğrencinin yaptığı 35 eser satışa sunulacak. Açık artırmada satılacak olan eserlerden elde edilecek gelir, evsiz kalan depremzedelere umut olacak. Müzayedede elde edilecek gelirle 6 Şubat’taki depremde evini kaybeden depremzedeler için konteynerlar inşa edilecek.

Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lises öğrencilerinin organize ettiği müzayeyi ünlü ses sanatçısı Aylin Şengün Taşçı sunacak. Depremzedelere destek amacıyla gerçekleştirilen müzayede Bidsee uygulaması üzerinden 6 Haziran’da yapılacak. Depremzedelere destek amacıyla düzenlenecek açık artırmanın yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Eserleri müzayedede açık artırma ile satışa çıkacak olan sanatçı Hikmet Barutçugil de depremden etkilenen illerden biri olan Malatya’da dünyaya gelmişti. UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ olarak kabul edilen ebruzen Hikmet Barutçigil, Prof. Dr. Emin Barın’ın teşvikiyle hat sanatıyla da ilgilenmeye başlamıştı.

Martha Argerich: Piyanonun yaşayan efsanesi