Fransız modaevi Louis Vuitton, Güney Kore'nin kültürel üretimlerinin rüzgarını arkasını almayı hedefliyor. Markanın Seul'de gerçekleşen sonbahar öncesi defilesinde 'Squid Game'in yönetmeni, K-Pop yıldızları ve Kore geleneksel müziği yer aldı.

Louis Vuitton, Şangay’da bir iskelede ya da Rio de Janeiro’da ünlü müze başta olmak üzere dünya çapında mimari olarak önemli yerlerde moda gösterileri düzenlemesiyle meşhur bir moda evi.

Fransız modaevi bu anlara bir yenisi daha eklendi. Modaevi, sonbahar sezonu öncesi ilk moda gösterisini Seul’ün Hangang Nehri boyunca uzanan Jamsugyo Köprüsü’nde gerçekleştirdi. Seul, marka için de önemli bir merkez. İlk mağazasını 1991 yılında açan LV’nin şu anda Güney Kore’de bulunan 35 mağazasının, 18’i Seul’de.

 

Ancak bu moda gösterisini önemli kılan başka detaylar da var. Moda evinin kadın koleksiyonlarının sanat yönetmeni Nicolas Ghesquière, defilenin sahne tasarımı üzerinde çalışmak için ünlü film yönetmeni Hwang Dong-hyuk ile işbirliği yaptı. Dong-hyuk, ‘Squid Game’ adlı  Netflix dizisiyle tüm dünyada olay yaratmıştı. Dizi, yayınlandığı 2021 yılında platformun en çok izlenen dizilerinden biri olmuştu.

Defilede yine ‘Squid Game’ evreninden tanıdık bir sima daha vardı. Squid Game’de de rol alan Güney Koreli model ve aktris Jung Ho-yeon, podyuma çıkan ilk modeldi. Defilede ayrıca K-Pop yıldızları ve Kore geleneksel müziği de yer aldı. Hollywood yıldızı Chloe Moretz gibi ünlüler, önceki gün yapılan şovu ön sıralardan izledi. Tüm bu hamleler, markanın dünya çapında bir hayran kitlesi olan BTS pop yıldızları, ülkenin tüm dünyada popüler olan film ve dizilerinin rüzgarını arkasına almayı hedeflediğini gösteriyor.

Squid Game, 4.56 milyon dolar ödüllü yarışma oluyor