Konsere geç çıktı, seyiriciyle tartıştı, davalık oldu. Tüm bunlara rağmen Madonna Celebration turnesiyle 2024 yılında şu ana kadar en çok kazanan müzisyen olmayı başardı. Altı aylık dönemde Madonna turnesinde 200 milyon dolar kazandı.

Geçen yıllar ve yaşananlar onu durdurmuyor. ‘Celebration’ albümünün 40. yılını kutlamak için turneye çıkan Madonna aylardır gündemde. Popun kraliçesi konserlere geç çıkması, sahnede potlar kırmasıyla olduğu kadar rekorlarıyla da haberlere konu oldu. Rio de Janeiro’daki halk konserinde 1.6 milyon müzikseverin karşısına çıkan müzisyen 65 konserlik turnesinde servetine servet ekledi. Brezilya’daki konserin tüm zamanların en büyük katılımlı konseri olma ününü Rolling Stones’tan aldığını da hatırlatalım.

Madonna yeni yıldızları geride bıraktı

Milyarder müzisyenler listesine girmesine ramak kalan Madonna Celebration turnesinde 65 konserinin her birinden yaklaşık 3’er milyon dolar kazandı. Bu yaklaşık 200 milyon dolar anlamına geliyor. Konserlerden kazandığı bu rakam Madonna’yı rekortmen yapmaya yetti. Böylece Las Vegas’ta bir yıl boyunca her hafta konser veren Adele’in 65 milyon dolarlık gelirini geride bıraktı. Üstelik geride bıraktığı tek isim Adele de değil. Son yılların en büyük yıldızlarından Taylor Swift’in konser geliri de popun kraliçesinin gerisinde kaldı. 35 yaşındaki ABD’li müzisyen birkaç ay önce milyarderler kulübüne katılmıştı.

Celebration turnesiyle yaklaşık 200 milyon dolar gelir elde eden Madonna bu kazancıyla milyarder müzisyenler kulübüne girmeye de hazırlanıyor. Jay Z, Taylor Swift, Paul McCartney ve Andrew Lloyd Weber gibi isimlerin yer aldığı listede yakında popun kraliçesini de görebileceğiz. Tabii turnesi boyunca konserlere geç çıktığı için müzikseverlerin aleyhinde açtığı davalarla karşı karşıya kalan Madonna büyük cezalar ödemek zorunda kalmazsa. Bu veriler ışığında kendisinden sonra gelen nice müzisyenin ona benzetildiği, hatta kıyaslandığı göz önünde bulundurulduğunda Madonna’nın popülaritesinin hepsinin üstünde olduğunu rakamlar da ortaya koydu.

Gazze sessizliği Taylor Swift’e dinleyici kaybettiriyor, Dua Lipa yükselişte