Cem Karaca'nın eşi İklim Karaca'nın çekilmemesi için dava açtığı 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi için mahkeme kararını verdi. Açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi. İsmail Hacıoğlu'nun Karaca'yı canlandırdığı film 26 Ocak'ta vizyona girecek.

Cem Karaca’nın hayatını konu alan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin çekimleri daha başlamadan bir kriz patlak vermişti. Filmin danışmanlığını üstlenen Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca ile eşi İlkim Karaca arasındaki husumet filme de yansımış, İklim Karaca filmin çekilmemesi için hukuki süreç başlatmıştı. Mahkeme davayı reddetti, ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ gösterime girecek. Ağustos ayında filme dair tüm video, fotoğraf, fragman, film kaydı gibi görsel ve işitsel kayıtların yayınlanmasını önlemeye yönelik açılan durdurma kararı talebi mahkeme tarafından reddedildi.

İklim ve Cem Karaca.

Cem Karaca’nın yasal mirasçısı olan İklim Karaca, film için kendisinden izin alınmadığını hatta bilgi bile verilmediğini söyleyerek mahkemeye başvurmuştu. Bunun üzerine yapım şirketi Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya karşı bir açıklama yayınlamıştı.

Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun üstlendiği filmde Cem Karaca’yı İsmail Hacıoğlu canlandıracak. 26 Ocak’a vizyona girmesi planlanan filmde Cem Karaca’nın annesi tiyatro sanatçısı Toto Karaca’yı, Yasemin Yalçın; babası Mehmet Karaca’yı ise Fikret Kuşkan canlandıracak. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Buçe Buse Kahraman, Melisa Aslı Pamuk ve Erkan Can da yer alıyor.

26 Şubat’ta vizyonda

1960’larda İstanbul’daki müzik kariyerine başlayan Karaca, Batı rock müziği ile Anadolu müziğini bir araya getirdiği müzikleriyle kendine özgü bir tarz yaratmıştı. ‘Tamirci Çırağı’, ‘Namus Belası’, ‘Bu Son Olsun’, ‘Resimdeki Gözyaşları’ gibi unutulmaz eserleri olan sanatçı, müzik kariyerinin yanı sıra sinema ve tiyatroda da yer aldı. Sanatçı, 2004 yılında kalp ve solunum durması nedeniyle 58 yaşında hayatını kaybetmişti. Türk rock müziği ve protest müzik tarihinin en önemli isimlerinden Cem Karaca’nın, Almanya’dan Türkiye’ye dönüşüne kadar olan dönemini anlatan film 26 Ocak’ta vizyona girecek.

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ için geri sayım: Ocak ayında gösterimde