Geçen yıl yayınladığı 'Hoş Geldin' isimli albümünü tanıtmak için Avrupa turnesine hazırlanan Mahsun Kırmızıgül'ün ilk durağı Londra olacak. 10 Mayıs'taki konserin mekânı müziğin mabedlerinden Royal Albert Hall.

Mahsun Kırmızıgül, 18 yıl aradan sonra Londra’da konser verecek. Konserin gerçekleşeceği mekân ise dikkat çekici. Kırmızıgül, dünya çapında yıldızların konser verdiği Royal Albert Hall’da sahne almaya hazırlanıyor. 16 yıllık bir aranın ardından yeni albümü ‘Hoş Geldin’i dinleyiciyle buluşturan Mahsun Kırmızıgül’ün Londra performansı 10 Mayıs’ta.

Özellikle 1990’lı yıllardan itibaren müzik dünyasının içinde olan, arabesk ve türkü formlarında müzik üreten Mahsun Kırmızıgül, bir dönem yapımcı kimliğiyle de ön plana çıkmıştı. 1969 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Mahsun Kırmızıgül, kariyeri boyunca 25 albüme imza attı.

Albüm tanıtımı kapsamında başlayacağı Avrupa turunun ilk ayağı için Royal Albert Hall’da sahne alacak olan Kırmızıgül, bir dönem yönettiği filmlerle dikkat çekmişti. ‘New York’ta Beş Minare’ ve ‘Beyaz Melek’ gibi filmlere imza atan Kırmızıgül son olarak 2019’da ‘Mucize:2 Aşk’ filmini yönetmişti.

Müziğin mabedi Royal Albert Hall

18 yıl aradan sonra Londra’da konser verecek olan Mahsun Kırmızıgül’ün sahne alacağı mekân müziğin mabetleri arasında yer alıyor. 1871 yılında Kraliçe Victoria tarafından çok sevdiği ve genç yaşta kaybettiği eşi Prens Albert’ı onurlandırmak için yaptırdığı salon 150 yılı aşkın bir süredir faal. Oval biçimindeki kubbeli salon 5272 koltuk kapasiteye sahip.

Açıldığı günden beri önemli müzisyenlere ev sahipliği yapan Royal Albert Hall’ın ilk konukları arasında dönemin büyük bestecilerinden Camille Saint-Saens yer alıyor. Klasik müzik konserlerinin yanı sıra popüler rock yıldızları da bu muhteşem ambiyansa sahip mekânda unutulmaz performanslara imza atmıştı.

Eric Clapton, Rod Stewart, Mark Knopfler, Sting, George Michael, Shirley Bassey ve Adele gibi isimlerin sahne aldığı Royal Albert Hall, 1961’den bu yana BBC Proms konserlerine de ev sahipliği yapıyor. Salonda daha önce çok sayıda Türkiyeli şarkıcı da konser verdi.

Kemanın kraliçesini dinlemek için erken davranın