Manisa'da düzenlenen operasyon'da yurtdışına kaçırılmak istenen Geç Roma Dönemi'ne ait yaklaşık 1500 yıllık Meryem Ana figürlü mozaik ele geçirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haberi sosyal medyadan duyurdu.

Tarihi eser kaçakçılığı nedeniyle 200 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin çok sayıda tarihi eseri yurtdışına kaçırıldı. Son yıllardaki çabalar sayesinde pek çok eser ait olduğu topraklara getirilirken Türkiye’den başka eserlerin kaçırılmaması için de mücadele devam ediyor. Bu mücadeleye dair en yeni haber Manisa’nın Akhisar ilçesinden geldi. Duyuruyu, Kültür ve Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Meryem Ana figürlü bir mozaik yurt dışına kaçırılmak üzereyken ele geçirildi.

Meryem Ana mozaiğiyi müzeye teslim edildi

Akhisar’ın Reşatbet Mahallesi’nde yaşayan S.K’nin evinde jandarma tarafından yapılan aramada yaklaşık 1500 yıllık Meryem Ana figürlü mozaik bulundu. Baskında ele geçirilen mozaik, Manisa Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Olay sonrası bir sosyal medya paylaşımı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadelemiz hız kesmeden devam ediyor. Manisa Akhisar’da gerçekleştirilen operasyonda, Geç Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen mozaik pano ele geçirildi ve Manisa Müzesi’ne teslim edildi. Bir hazinemiz daha evine döndü! Bu başarılı operasyonda emeği geçen Jandarma Genel Komutanlığı’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Roma’dan Osmanlı’ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyor