İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu katıldığı bir televizyon programında İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinli sivilleri için 'yan hasar' demişti. Bu açıklamaya tepki verenlerden biri de 'Hulk'u canlandıran ABD'li oyuncu Mark Ruffalo oldu.

İsraille Hamas arasında yaşanan savaş, kültür sanat dünyasını da ikiye böldü. Hollywood’daki pek çok isim Hamas’ın saldırısını kınayıp İsraili desteklerken, savaşın masumları hedef aldığını söyleyip savaşa hayır diyenler de vardı. ABD’li sinema oyuncusu ve yönetmen Mark Ruffalo da saldırıların ilk gününden itibaren tarafını belli etmiş, şiddeti sona erdirme çağrısı yapmıştı.

Ruffalo şimdi de İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun son açıklamasına tepki gösterdi. Oyuncu Netanyahu’nun Gazze’de öldürülen Filistinli sivilleri ‘yan hasar’ olarak tanımlamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başbakanı kınadı.

‘Hulk’ filmiyle tanınan oyuncu, Netanyahu’nun sözlerine yer veren bir haberi paylaşarak sivillerin hayatlarının önemine dikkat çekti:

“Hayır. Üzgünüm. Onlar ‘yan hasar’ değil, orada doğmuş ve orada yaşayan insanlar. Bu insanların çoğu orada sıkışıp kaldı. Biraz merhamet edin, onlar Filistinli, binalar, yollar ya da eşyalar değil, onlar insan ve hayatlarını mahvedebileceğiniz rehineler de öyle. Yan hasar değiller.”

İsrail Başbakanı pazar günü yaptığı açıklamada, Filistinli sivillerin toplu halde öldürülmesinin, ordusunun yaptığı bir “yan etki” olduğunu söylemişti.

Işığın peşinden koşmak: Mark Ruffalo bir hayat dersi verebilir mi?