Geçen yıl ekim ayında hayatını kaybeden Matthew Perry sevenlerini yasa boğmuştu. 'Friends' dizisi yıldızının hayatını kaybetmesinin üstünden aylar geçtikten sonra ABD'de polis soruşturma başlattı.

Los Angeles polisi aylar sonra harekete geçti. 28 Ekim 2023’te hayatını kaybeden aktör Matthew Perry’nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. ‘Friends’ dizisi yıldızının otopsi raporunda ölüm nedeni “ketamin maddesinin akut etkileri” olarak yazılmıştı. Los Angeles polisi açtığı soruşturmada Perry’nin sisteminde bulunan anestezik madde ketamini nasıl elde ettiğini araştırıyor. Aktörün ölümüne boğulmanın da neden olduğu belirtilirken bu durum kayıtlara kaza olarak geçmişti.

Perry’nin ölümünü DEA da soruşturuyor

Polis medyaya yazılı açıklamasında 54 yaşında hayatını kaybeden Perry’nin ölümü konusundaki soruşturmada Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu (DEA) ve ABD Posta Denetleme Hizmetleri’yle birlikte çalışıldığını teyit etti. Soruşturmanın ne safhada olduğu ve elde edilen bulgular hakkında açıklama yapılmadı.

Matthew Perry 28 Ekim’de Los Angeles’taki evinin havuzunda yatarken bulunmuş, daha sonra olay yerinde öldüğü anlaşılmıştı. Adli Tıp’tan yapılan açıklamada “ölümden sonra alınan kan örneğinde yüksek miktarlarda ketamin maddesi bulunduğu” belirtilmişti. Adli Tıp Uzmanı Raffi Caburyan, Perry’nin ölümüne yol açan diğer nedenler arasında kalp damar hastalığı ve opioid bağımlılığı tedavisinde kullanılan buprenorfinin etkileri olduğunu belirtmişti.

Cannes 2024: Çok tartışılacak bir Trump biyografisi