Dün gece Harbiye Açıkhava'da sahne alan Melike Şahin sahnede 19 gündür kayıp olan ve cansız bedenine ulaşılan sekiz yaşındaki Narin'i andı. "İstismar nedir bilirim" diyen Şahin şarkılarını Narin için seslendirdi.

Melike Şahin dördüncü kez Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde dinleyicilerinin karşısındaydı. Dev bir istiridye dekorunun önüne, beyazlar içindeki kostümüyle sahneye çıkan şarkıcı dinleyicilerini kasım ayında yayınlayacağı ikinci albümü Akkor’dan ikinci teklisi ‘Ortak’la karşıladı.

İlk şarkısının ardından dinleyicileri selamladı, “Dört sezondur Harbiye’de beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bu geceyi de unutulmaz konserler listesine ekleyelim istiyorum. Eve dönüp yastığa başınızı koyduğunuzda umarım beni hatırlarsınız” dedikten sonra şarkılarını seslendirmeye devam etti.

Şahin’in konser setine aşina olanlar bilir, zira kendi de sık sık hatırlatır dinleyicilere; “İlk bölüm mahvolacağız, ikinci bölümde ise çok eğleneceğiz.” Bundandır ki dün geceki konserin de bu şekilde ilerlemesi sürpriz değildi. Ancak konserin başında Şahin gecenin kendisi için de daha farklı olduğunu söyledi. Şahin dün sabah tüm Türkiye gibi daha önce defalarca aranan bir derenin kenarında Narin’in ölü bedeninin bir çuval içinde bulunduğu haberiyle uyandığını anlattı. “Bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum” derken gözyaşlarına hakim olamadı.

‘Ben de sınırları delik deşik olmuş bir çocuğum…’

“Bu benim çok bamtelim, bana çok dokunan bir yara olduğu için sizinle de konuşayım da  suratımda azıcık bir hüzün görürseniz sebebini bilin istedim. Bugün heyecanla uyandım, biletleri bitmiş bir konsere uyandım. Ama Narin’in cesedini bulduklarını öğrendim. Şimdi söyleyeceğim şarkıyı yayınladığım zaman size küçük bir mektup yazmıştım. Ben de sınırları delik deşik olmuş bir çocuk olduğum için, istismar nedir bildiğim, hayatta kalmak için senelerdir uğraştığım için bu olayları görünce yine kötü oluyorum.”

Şahin gözyaşlarını tutamadıkça izleyiciler destek için onu alkışladı, şarkıcı konuşmaya devam etmeye çalıştı. O anlarda seyircilerin arasından bir kişinin “Ağlama” diye seslenmesi üzerine Şahin “Sana sormayacağım ne zaman ağlayıp ağlamayacağımı. Kimseye sormayacağım. Çünkü hüzünlüyüm, çünkü üzgünüm, öfkeliyim. Bir çocuğa bunu yaptıkları için öfkeliyim” karşılığını verdi. Bu sözlerin ardından seyirciler Şahin’e destek için dakikalarca alkışladı.

“Bunu yapanların da, sessiz kalanların da bu dünyada ve diğerinde de içimin yandığının 100 katı kadar yanmasını ümit ediyorum” diyen şarkıcı ‘Durma Yürüsene’ şarkısını ve hemen ardından ‘Bedelini Ödedim’i söyleyerek konsere devam etti.

Aldinç ve Şahin ‘Beni Hatırla’ ve ‘Sorma’ şarkılarını birlikte seslendirdi.

Ayşegül Aldinç sürprizi

Gecenin sürprizi ise Ayşegül Aldinç’in sahneye konuk olmasıydı. Melike Şahin’in “Bu gecenin ve kariyerimin en önemli buluşması için birini davet ediyorum” diyerek sahneye çağırdığı Aldinç ile Beni Hatırla’ ve ‘Sorma’ şarkılarını birlikte seslendirdi. Aldinç duruşuna ve yorumuna hayran olduğunu söylediği Şahin hakkında “Siz kimi seveceğinizi zaten biliyorsunuz” dedi. ‘Sorma’yı Narin için seslendirdiklerini söyledi.

Gecenin sonlarına doğru yağmur bastırsa da konser devam etti. İzleyiciler hazırlıklı gelmişti. Şemsiyelerini açanlar da vardı, yağmurluğunu giyenler de… Yağmurun hızlandığı anlar da ise Şahin 25 Eylül’de yayınlayacağı yeni şarkısı ‘Canım Seni Çekti’yi de ilk kez seslendirdi.

Azerbaycanlı ressam Hatai Abdullayev Narin’in portresini duvara resmetti.

Edirne’de bir duvarda Narin Güran portresi

Tüm Türkiye Narin cinayetinin çözülmesini isterken sanat dünyasından tepkiler gelmeye de devam ediyor. Edirne’de yaşayan Azerbaycanlı ressam Hatai Abdullayev Güran’ın portresini Atatürk Bulvarı’ndaki bir duvara çizdi.

Derin üzüntü duyduğunu söyleyen ressam Abdullayev,”Duyarlı toplumu, duyarlı bireyler yaratır. Benim elimden gelen duyarlılık buydu. O duvara daha önce Özgecan Aslan’ı çizmiştim. Ne yazık ki bugün Narin’i onun yanına çizmek zorunda kaldım. Derin üzüntü duyuyorum” dedi.

David Gilmour’dan bir aile albümü