New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi 80 yıldır koleksiyonunda sergilediği Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkanı George Washington'un yağlı boya tablosunu satışa çıkaracak. 1795 tarihli tablonun 2,5 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.

New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi bu ayın sonlarında New York’taki bir müzayedede Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk başkanı George Washington’un nadir bulunan bir yağlı boya tablosunu satışa çıkaracak.

ABD’li sanatçı Gilbert Stuart imzalı tablo önceki sahibi Richard De Wolfe Brixey 1944’te müzeye verilmişti. Müzenin 80 yıldır sergilediği tablo kurumun satın alma fonuna para toplamak amacıyla satılacak. Portrenin Christie’s müzayedesinde 2,5 milyon dolara satılması tahmin ediliyor. Açık artırmada ayrıca resimler, heykeller, mobilyalar ve gümüş de dahil olmak üzere bir dizi antika ve sanat eseri satışa çıkarılacak.

Yeni eserler için satışa çıkarılacak

Washington’u beyaz fırfırlı bir gömlek ve kırmızı bir arka plan üzerinde koyu bir palto giymiş halde tasvir eden tablonun satışa sunulacağının duyurulmasının ardından eleştirmenler bu nadir bulunan eserin satılması hakkındaki endişelerini dile getirdi. Müze sözcüsü ise satışın “Müzenin olağanüstü sanat eserleri satın alınmasına daha fazla öncelik vermesini sağlayacağı”nı söyledi.

Pablo Picasso, Tête de femme.

Müze daha önce de satın almaları finanse etmek için Mayıs 2022’de Sotheby’s aracılığıyla Pablo Picasso’nun ilk kübist heykeli ‘Tête de femme (Fernande)’ı açık artırmaya çıkarmış, eser 48.4 milyon dolara satılmıştı.

Freddie Mercury müzayedesi: Piyanosu 2 milyon, notları 1.5 milyon dolara satıldı