New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi koleksiyonun artık 200 yeni eseri var. Üstelik bunlardan biri de van Gogh'un açık havayı tasvir eden bilinen ilk tablosu. ABD'li yapımcı Dick Wolf, müzeye bu tablo da dahil 200'den fazla eser bağışladı.

Vincent van Gogh’un açık havayı tasvir eden bilinen ilk tablosu artık New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi koleksiyonun bir parçası. Üstelik cömert bir koleksiyoner tarafından müzeye bağışlandı. ABD’li televizyon ve film yapımcısı Dick Wolf, bu tablo da dahil olmak üzere 200’den fazla eseri müzeye hibe etti.

ABD’de yayınlanan ‘Law&Order’ dizisinin de yapımcısı olan Wolf, ayrıca ismini müzenin iki galerisine yazdıracak önemli ekonomik yardımda bulundu. Bu bağışları da Noel tatili öncesi müze için “dönüştürücü bir hediye” olarak duyurdu: “Bu, müzeye, New York halkına ve büyük sanatın gücü ve güzelliğiyle ilk karşılaştığım şehre tatil hediyem.”

Van Gogh, ‘Sakin Havada Scheveningen’deki Plaj/Beach at Scheveningen in Calm Weather’ adlı tablosunu 1882 tarihinde resmetti. Sanatçının yağlı boya ile yaptığı tablo, 1902’de bir hurdacıya 50 sente satılmıştı. Bugünkü değeri ise 2.8 milyon dolar.

Orazio Gentileschi imzalı ‘Madonna ve Çocuk’ da koleksiyona bağışlanan 200 eserden biri.

Müze de yapılan bu cömert bağıştan memnun. Van Gogh’un özel çalışması dışında Agnolo Bronzino, Artemisia Gentileschi ve Sandro Botticelli gibi önemli sanatçıların eserleri de artık koleksiyonun bir parçası. Tüm eserlerin listesi verilmese de yapılan açıklamada Bağışlanan eserlerin tarih aralığının 15’inci yüzyıldan 18’inci yüzyıla kadar olduğu belirtildi. Metropolitan Sanat Müzesi yönetimi 15. ve 16. yüzyıl heykel ve nesnelerinin mevcut görüntüsünü daha da büyütmek için Wolf’un koleksiyonunun bölümlerini entegre etmek için çalıştığını açıkladı.

En eski kent Çatalhöyük’ün belleğinden çıkanlar bu sergide