Fransız empresyonist ressam Claude Monet’in su nilüferleri serisinden 'Le bassin aux nympheas' adlı yağlı boya tablosu, dün New York'ta Christies's'te düzenlenen açık artırmada 74 milyon dolara satıldı. Eser bu yıl satılan en pahalı resimler arasında.

Müzayede sezonu hızlı başladı. Önceki gün Picasso’nun 139 milyon dolara satılan tablosunun ardından bu kez de Claude Monet’nin ‘Le bassin aux nympheas’ adlı tablosu yeni alıcısını buldu. New York’taki Christies’s müzayede evinde gerçekleşen açık artırmada Fransız ressamın eseri 74 milyon dolara satıldı. Fransız ressamın bugüne kadarki en pahalı tablosu 2019 yılında yine bir müzayedede 111 milyon dolara alıcı bulan ‘Meules’ adlı eseriydi.

Paris’teki Musée de l’Orangerie, Monet’in su nilüferleri serisinin bir bölümüne ev sahipliği yapıyor.

Claude Monet iki yılda 250 tablo resmetmişti

Empresyonist ressam Claude Monet tarafından 1917 ilâ 1919 yılları arasında resmedilen su nilüferleri serisinden bir parça olan ‘Le bassin aux nympheas’, 74 milyon dolarlık bedeliyle bu yıl satılan en pahalı eserlerden biri konumunda. 1840 – 1926 yılları arasında yaşayan Fransız ressamın büyük ilgi gören su nilüferleri serisinde 240 adet ayrı esere yer alıyor. Öyleki Paris’in Concorde Meydanı ile Tuileries Bahçesi arasında yer alan Musée de l’Orangerie, ressamın bu serisine dair en seçkin devasa dört tabloya ev sahipliği yapıyor.

Monet’nin hiç görülmemiş bir tablosu Paris’te açık artırmaya çıkıyor