Sonbahar havalarına adım adım ilerlerken açıkhava konserleri ve yeni sezonunu açan mekânlar arasında tatlı bir yarış var. mor ve ötesi'nin heyecanla beklenen Maçka Küçükçiftlik Park performansı hafta sonunun öne çıkan etkinliği konumunda.

Bu havalar için son tango desek yeridir. Günler zaten epeydir kısalmış durumda; buna yakında serinleyen havalar da eklenecek. Ancak şimdilik her şey açıkhava konserlerine gitmek isteyenlere göre. Geçen hafta ayrıntılı bir şekilde yeni sezonu açan mmekânları da duyurmuştuk. Yaz konserlerinin gerçekleştiği açıkhava mekânlarının yanı sıra yaz başından bu yana kapalı olan mekânlarda kapılarını yeniden açtı. Konser Kurdu, etkinlik listelerinde artık onlara da yerimiz var. O halde fazla vakit kaybetmeden haftanın öne çıkan konserlerine bakalım.

CUMA

Sezen Aksu şarkıları Harbiye’de

📌Sezen Aksu olmasa da şarkıları Harbiye’de yankılanacak. Türkiye’nin dünya çapındaki tenoru Murat Karahan bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda Sezen Aksu’nun klasikleşmiş şarkılarını seslendirecek. Konser saat 21.00’de.

📌İstanbul’un bir diğer açıkhava mekânı Uniq İstanbul’da ise alternatif müziğin sevilen topluluğu Dolu Kadehi Ters Tut 21.00’de sahnede olacak.

📌Türkçe caz sahnesinin sevilen isimlerinden Şenay Lambaoğlu saat 21.30’da Swissôtel the Bosphorus’ta.

Alternatif sesler kapalı mekânlarda

📌Onur Özdemir ya da nam-ı diğer Onurr, Sakin grubundayken seslendirdiği şarkıları bu kez solo projesiyle Dorock XL Kadıköy’de söyleyecek. Konser 21.30’da.

📌Türkçe rock müziğin sevilen topluluklarından Ayyuka sezonu yeni açan Babylon’da saat 22.00’de sahne alıyor.

📌The Away Days saat 22.00’de Asmalımescit’teki Blind’da konser verecek.

İzmir’de Sıla zamanı

📌İzmir Kültürpark’ta bu akşam Sıla saat 21.15’te müzikseverlerle buluşuyor.

CUMARTESi

Türkçe rock müziğin yıldız grubu Küçükçiftlik Park’ta

📌Haftanın en iddialı konserlerinden biri Maçka Küçükçiftlik Park’ta. mor ve ötesi belki de sezonun son açıkhava konseriyle sahnede olacak. Etkinliğin kapı açılış saati 18.30.

📌Meksikalı topluluk Tambuco Percussion Ensemble saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda. 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında sahnede olacak.

📌Meşrutiyet Caddesi’ndeki Pera 77’de Türkçe caz sahnesinin başarılı ismi Seran Bilgi saat 21.00’de sahnede.

📌Son dönemin parlayan ismi Emre Fel cumartesi akşamı saat 21.00’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda.

Efsaneler sahnede

📌Türkçe müziğin yaşayan efsanesi Erol Evgin, Uniq İstanbul’da saat 21.00’de sahnede olacak.

📌Babylon klasiği Oldies But Goldies yeni sezonuyla pistlere geri dönüyor. Bol danslı bu etkinlikte kapı açılış saati 21.00.

📌Yıllara meydan okuyan topluluk Yeni Türkü saat 22.00’de Moda Kayıkhane’de sahnede.

Levent Yüksel İzmirlilerle buluşuyor

📌Türkçe popun efsanelerinden Levent Yüksel 21.15’te Kültürpark’ta sahne alacak.

Ve Harbiye’den Ludovico Einaudi yağmurla geldi, geçti