Morrissey yayınlanmayan albümünden basını sorumlu tuttu, kendsine sansür uygulandığını iddia etti. İngiliz müzisyen 2017'den bu yana yayınlayamadığı albümü hakkında verdiği röportajda "aptal kültürü"nü de eleştirdi.

İngiliz rockçı Morrissey verdiği bir röportajda kendisine sansür uygulandığını iddia etti. Basınla her daim sürtüşmeli bir ilişki içinde olan müzisyenin iddiasına göre 2017’de Manchester’daki Ariana Grande konserine düzenlenen terör saldırısı sonrası yayınlamaya hazırlandığı 14. solo albümü ‘Bonfire of Teenagers’ın çıkışı albümde yer alan bir şarkı nedeniyle İngiltere’de sansürlendi. Morrissey, albümün “aptal kültürünün” ve ifade özgürlüğünün bastırılmasının bir kurbanı olduğunu iddia ediyor.

Eleştirilerine devam eden Morrissey “İngiltere’de artık sanat medyası yok, bu nedenle oturup bu konuda konuşabileceğim kimse yok” diyor. 65 yaşındaki Morrissey şarkıyı 2022’den beri konserlerinde seslendiriyor. Şarkıda genç bir kızın “buharlaştırılması” ifadesi ve daha fazlası yer alıyor. Morrissey’in şarkısında “aptal insanların Don’t Look Back in Anger şarkısını söylemesi / Ve moronların sallanıp Don’t Look Back in Anger demesi / Sizi temin ederim ki ölene kadar öfkeyle bakacağım” sözleri yer alıyor. Morrissey şarkısında terör saldırısı sonrası şu sıralar yine gündemde olan Oasis’in ‘Don’t Look Back with Anger’ şarkısının sokaklarda söylenmesine bir gönderme yapıyor.

‘Manchester Arena bombalaması bizim 11 Eylül’ümüzdü’

Morrissey Telegraph gazetesine verdiği röportajda saldırı hakkında da şunları söyledi: “Manchester Arena bombalaması bizim 11 Eylül’ümüzdü. Bu yüzden ‘öfkeyle geriye bakma’ komutu bana her zaman alaycı geldi ve hiç de sosyal uyum sözleri içermiyor” demişti.

Mayıs 2021’de tamamlanan ‘Bonfire of Teenagers’da Iggy Pop, Miley Cyrus ve Red Hot Chili Peppers’tan Chad Smith ve Flea yer aldı. Morrissey daha sonra albümü Şubat 2023’te yayınlamayı planlayan Capitol ile anlaştı. Ancak 2022’nin sonunda Morrissey kendi web sitesinde plak şirketinden ve menajerlik ekibinden “gönüllü” olarak 14. albümünün yayınlanma sürecinden ayrıldığını açıklamıştı.

Ludovico Einaudi: Böylesine zorlu bir dönemle yeniden yüzleşeceğimizi asla tahmin etmezdim