Türkiye'nin tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali bu sene 21. kez sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Festivalde Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 'Muhteşem Gatsby' izleyicilerden tam not aldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlendiği, Türkiye’nin tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali 21. kez sanatseverlerle buluşuyor. Altı eserin 11 temsilinin sahneleneceği festivalde Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Muhteşem Gatsby’ ilk temsili seyirciden tam not aldı.

Koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran’a ait eser iki temsille sahnede olacak. Eserin müzik düzenlemesi Aytuğ Ülgen, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Dursun Tarı Deniz imzası taşıyor. 20. yüzyılın en önemli yazarlarından F. Scott Fitzgerald’ın baş yapıtı olan ‘Muhteşem Gatsby’de gizemli genç milyoner  Jay Gatsby  ile saplantılı şekilde aşık olduğu Daisy Buchanan arasında yaşananlar bir başka roman karakterinin, Nick Carraway’in gözünden anlatılır.

Festival bu yıl İş Bankası’nın katkılarıyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde.

Romandaki aşk temasının fonunda Caz Devri var. Eser edebiyat dünyasının klasikleri arasında yer almakla kalmadı, birçok kez beyazperdeye ve sanatın farklı disiplinlerine de uyarlandı. Özellikle dekor ve kostümleriyle ilgi gören ‘Muhteşem Gatsby’ bale olarak Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde sahnelendi.

Eserde Kenan Korbek, Burak Sergen Cebeci, Tugay Ak, Y.Ozan Demirbaş, Niyazi Cingöz, Meltem Ayar Tarkan Günal, Miray Boyacıoğlu Jordan Baker Serin Saybaşılıoğlu ve Gülden Vurandemir dönüşümlü olarak sahne aldı. ‘Muhteşem Gatsby’ bu akşam bir kez daha aynı sahnede sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin kapanışı Ankara Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenecek ‘Zorba’ balesi ile 21-22 Ağustos’ta. Koreografisi ve librettosu Lorca Massine’ye ait eserde kasabaya gelen John’un Marina ile hüzünlü aşkıyla Zorba’nın umut dolu hikayesi sahneye taşınıyor.

📌Sanatseverler 22 Ağustos’a kadar devam edecek festivalin biletlerini Bodrum Kalesi, Turgutreis Marina, OASİS AVM ve Midtown AVM gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com bilet satış sitesi üzerinden satın alabilir.

Bodrum’da bale zamanı: 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor