Son dönemin en başarılı yönetmenlerinden Greta Gerwig'in 'Barbie'sini merakla beklerken bir başka sürpriz haber daha geldi. Yönetmen, Netflix'in yayın haklarını aldığı yeni 'Narnia Günlükleri' filmlerini yönetecek.

Şu sıralar ‘Barbie’ filminin yönetmeni Greta Gerwig ismini hiç olmadığı kadar çok duyuyoruz ve belli ki duymaya devam edeceğiz. Gerwig, Netflix için ‘Narnina Günlükleri’ filmlerini yönetecek.

Daha önce Greta Gerwig’in Netflix için The Chronicles of Narnia serisinden uyarlanacak bir filmi yönetmek için görüşmeler yaptığı söylentileri vardı.  Şimdi The New Yorker’a göre yönetmen  bu seriden esinlenen iki filmi yönetmek için anlaşma yaptı. Bu haber, Gerwig’in yaklaşmakta olan ‘Barbie’ filmiyle birlikte kariyerine daha büyük bütçeli filmler yaparak devam edeceği şeklinde yorumlanıyor.Yönetmen daha önce ‘Frances Ha!’, ‘Uğur Böceği’, ‘Küçük Kadınlar’ ve ‘Greenberg’ yapımlarına imza atmıştı.

Serinin ilk filmi ‘Aslan, Cadı ve Dolap’ 2005 yılında vizyona girdi.

Daha önce de sinemaya uyarlanmıştı

1950 tarihli C.S. Lewis’in ‘Narnia Günlükleri’ serisi sekiz kitaptan oluşuyor. Seri daha önce beyazperdeye uyarlanmıştı. 2005’te başlayan ve toplamda üç film süren üçlemede James McAvoy, Liam Neeson, Tilda Swinton ve Will Poulter gibi oyuncular yer aldı. Netflix, 2018’de serinin film ve televizyon haklarını satın aldığını duyurmuştu. Serinin takipçileri uzun zamandır gelecek bir proje haberi bekliyor. Bu arada Netflix konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

Margot Robbie ve Greta Gerwig Barbie filmindeki bir sahne için Mattel’i ikna etmiş