Hafta başından bu yana Londra'nın farklı semtlerinde eserleri ortaya çıkan Banksy bu kez hırsızlık mağduru. Gizemli sokak sanatçısının bir çanak antene resmettiği kurt resmi çalındı.

Önce bir keçi sonra iki fil ardından da üç maymun. Derken Banksy bu kez de bir kurt resmetti Londra sokaklarına. Ancak bu çalışması diğerleri kadar şanslı değildi. Her gün bir duvar çalışmasını paylaşan gizemli sokak sanatçısının yeni çalışması sosyal medyada yayınlandıktan kısa bir süre sonra çalındı.

Londra’nın farklı noktalarına resmedilen bu hayvanlar aleminin sonuncusu uluyan bir kurttu. Bir evin çatısındaki çanak antene resmedilmişti. Sosyal medyada paylaşıldıktan sonra antenle birlikte sırra kadem bastı. Eldeki tek delil çatıya çıkan iki maskeli kişinin çanak anteni alıp olay yerinden uzaklaşmalarına ait görüntüler. Çanak anteni alıp olay yerinden uzaklaşan iki kişinin soğuk kanlılığı da kamera kayıtlarına yansıdı.

Londra’nın farklı semtlerinde hayvanlar alemi

Banksy’nin hayvan temalı destanı 5 Ağustos Pazartesi günü başladı. Sanatçı hayvan serisinin ilk eserini Londra’nın güneybatısındaki Kew Köprüsü yakınlarında sergiledi. Kendine özgü şablon stiliyle yaratılan eser, altında kayalar yuvarlanan bir keçiyi tasvir etmekte.

5 Ağustos’tan itibaren her gün Londra duvarlarına resmedilen Banksy eserleri.

İlk çalışmanın ardından Banksy ertesi gün Instagram sayfasında bir başka hayvan eserinin görüntüsünü paylaştı. Bu kez kentin güneyindeki Chelsea’de yer alan eserde, hortumları neredeyse birbirine değecek şekilde kapalı pencerelerden birbirlerine bakan iki fil yer alıyordu. Ardından da Doğu Londra’daki Brick Lane’de bir demiryolu köprüsü üzerinde sallanan üç maymun geldi.

Euronews’a konuşan bir görgü tanığı, önceki akşam üç adamın olay yerine geldiğini gördüklerini iddia etti. Bir kiraz toplama aracı kullanarak köprüye ulaşıp soygunu gerçekleştirmiş. Görüntülerde iki kişi yer alsa da muhtemelen üçüncü kişinin görevi etrafı kollamaktı. Çanak antenin akıbeti hakkında şimdilik bir gelişme yok. Daha önce duvara resmettiği çalışmalar inşaat çalışmalarında boyanan ya da bir ev sahibi tarafından yıkılan sanatçı ilk kez bir soygun hadisesiyle karşılaştı.

Banksy seri üretime geçti: Hayvanlar aleminden art arda üç resim