Neil Young'un Spotify boykotu sona erdi. İki yıl önce dijital platformda aşı karşıtı bir podcast'in yayınlanmasını protesto eden müzisyen tüm şarkılarını platformdan kaldırtmıştı.

Neil Young iki yıllık boykotunu sonlandırdı. Kanadalı müzisyen iki yıl önce gündemde uzun bir süre konuşulan tartışmaların ardından şarkılarını platformdan kaldırtmıştı. Spotify’a özel podcast içerikleri üreten Joe Rogan’ın aşı karşıtı açıklamalarını protesto eden müzisyen tüm şarkı kataloğunu platformdan kaldırtmıştı. Pandemi döneminde artan aşı karşıtlığı ve bununla ilgili dezenformatif içeriklere savaş açtığını belirten müzisyen Spotify bu tür içerikleri kaldırmadıkça şarkılarını yayınlayamayacağını söylemişti.

Neil Young: Geri dönüyorum çünkü şarkılarıma ulaşmaları zor

Neil Young dinleyicileri müzisyenin yaklaşımına destek verse de bu karar nedeniyle mağdur olduklarını ifade ediyordu. Geride kalan iki yılın sonunda müzisyen dinleyicilerin ısrarı sonucu inadından vazgeçti. Müzisyen yaptığı açıklamada “Gelinen noktada dinleyicilerimin bana ulaşabileceği en kolay mecra olması nedeniyle Spotify’a geri dönüyorum. Yoksa bana ulaşmaları mümkün olmayacaktı” dedi. Kanadalı müzisyenin şarkıları yavaş yavaş platformda yer almaya başladı. İlk etapta sanatçının canlı kayıtları platformdaki yerini aldı.

Neil Young Ocak 2022’de Spotify’ın küresel yayın gelirlerinin yüzde 60’ını temsil ettiğini ve bunun “plak şirketi için büyük kayıp” anlamına geldiğini söylemişti. Müzisyen Spotify’ın müzikseverlere aşıyla ilgili hayati tehlike arz eden yanlış bilgilendirmeleri desteklememesi gerektiğini söylemişti. Aralarında Joni Mitchell ve India Arie’nin de olduğu diğer sanatçılar da müzisyenle dayanışma amacıyla şarkılarını kaldırmıştı.

David Gilmour’un 34 yıl önceki Türkiye tatili ve şehir efsaneleri