Amerika'da en çok izlenen film olma ünvanını üçüncü haftaya da taşıyan 'Barbie' üçüncü haftanın sonunda 1 milyar dolar barajını aştı. Böylece Greta Gerwig, 1 milyar dolar gişe hasılatı barajını tek başına yönettiği bir filmle aşan ilk kadın yönetmen olarak tarihe adını yazdırdı.

21 Temmuz’da vizyona giren Greta Gerwig imzalı ‘Barbie’ tüm yıl boyunca yürüttüğü reklam kampanyasının meyvelerini  kısa sürede toplamayı başardı. Amerika’da en çok izlenen film olma ünvanını üçüncü haftaya da taşıyan film, üçüncü haftanın sonunda 1 milyar dolar barajını aştı.  Böylece 40 yaşındaki Greta Gerwig , 1 milyar dolar gişe hasılatı barajını tek başına yönettiği bir filmle geçen ilk kadın yönetmen olarak tarihe adını yazdırdı. Filmin yayıncısı Warner Bros  da durumdan memnun, bu başarıyı bir “dönüm noktası” olarak tanımlıyor.

Margot Robbie’nin Barbie ve Ryan Gosling’in Ken olarak başrolde yer aldığı film, şu ana kadar ABD’de 459 milyon dolar ve uluslararası alanda 572 milyon dolar hasılat elde etti.Filme Türkiye’de de ilgi büyük. İkinci hafta verilerine göre 1.019.593 kişi tarafından izlendi, 101.603.814 TL gişe hasılatı elde etti.

Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı ‘Barbie’ 21 Temmuz’da vizyona girdi.

Amerika’daki yerli film dağıtım başkanı Jeff Goldstein da bu başarı için yönetmen Gerwig’in hakkını vermeyi ihmal etmedi: “Greta Gerwig dışında hiç kimse bu nesiller arası simgeyi ve onun dünyasını böylesine eğlenceli, duygusal ve eğlenceli bir hikayede hayata geçiremezdi. Adeta tüm dünyayı pembeye boyadı” dedi. Goldstein ayrıca sinema endüstrisinin pandemi kısıtlamaları ve yayın platformlarından kaynaklanan rekabet nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini, ancak uzun kuyrukların ve tekrar tekrar izlemelerin “filmlerin geri döndüğünü” kanıtladığını söyledi.

Gerwig, 1 milyar barajını tek başına aşan tek kadın oldu

Daha önce de kadın yönetmenin elinden çıkmış bir film 1 milyar doların üzerinde hasılat yapmıştı. Ancak yönetmenler tek başına değildi. Jennifer Lee ve Chris Buck’ın birlikte yönettiği animasyon filmi ‘Frozen’ ve devamı gişede 1.4 milyar dolardan fazla hasılat elde etti. Anna Boden ve  Ryan Fleck imzalı 2019 yapımı ‘Captain Marvel’ da 1.1 milyar doların üzerinde hasılat elde etmişti.

Sansür aşılırsa ‘Barbie’ Ortadoğu’da da gösterilecek