Besteleriyle müziğe damga vuran Orhan Gencebay'dan hayranlarını sevindirecek bir haber var. 12 yıllık bir aranın ardından yeni albümü 'Maske'yi yayınlayan Gencebay, Cumhuriyetin 100. yılı şerefine bestelediği 'Canım Türkiyem' isimli şarkısına da klip çekti.

Orhan Gencebay’ın beş yeni bestesinin yer aldığı ‘Maske’ isimli albümü yayınlandı. 12 yıllık bir aranın ardından yeni albümünü sevenleriyle buluştuşturan Orhan Gencebay’ın yeni albümünde bir de sürpriz var. Orhan Gencebay ile oğlu Altan Gencebay’ın prodüktörlüğünü üstlendiği albümde Cumhuriyetin 100. yılı şerefine bestelenmiş bir şarkı da yer alıyor. Cumhuriyetin 100. yılına armağan ettiği eseri ‘Canım Türkiyem’in sözü, müziği ve düzenlemesi Orhan Gencebay’a ait. Şarkıda Orhan Gencebay’a mehteran ekibinin yanı sıra senfoni orkestrası da eşlik ediyor.

Orhan Gencebay’dan hayranlarına mesaj

Yeni albümünü yayınlayan Orhan Gencebay’dan hayranlarına bir de mesaj var: “Merhaba sevgili gönül dostlarım. 12 yıllık uzun bir aradan sonra 5 yeni bestemden oluşan yeni albümüm ‘Maske’ ve Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ettiğim ‘Canım Türkiye’m’ adlı marş formundaki eserim, klibiyle 19 Nisan çarşamba günü tüm dijital platformlarda sizlerle buluşacak. Berhudar olun.”

‘Canım Türkiyem’ şarkısının klibini de sevenleriyle paylaşan Orhan Gencebay’ın yeni albümde yer alan diğer parçalar ise ‘Maske’, ‘Dedikodu’, ‘Gönül Utansın’ ve ‘İsyankar Değiliz’. Bestelerin enstrümantal versiyonlarının yanı sıra alternatif düzenlemeleri de albümde yerini aldı.

Fazıl Say, Cumhuriyet’in 100. yılı için marş besteledi