Roman Polanski'nin yönettiği 1974 yapımı 'Çin Mahallesi' filmiyle Oscar kazanan yazar ve yönetmen Robert Towne 89 yaşında hayatını kaybetti. Ödüllü yazar ve yönetmenin pazartesi günü 89 yaşında evinde öldüğü açıklandı.

‘The Last Detail’, ‘Shampoo’ ve en nihayetinde de ‘Çin Mahallesi / Chinatown’. Hepsinin altında onun imzası vardı. 1974’te gösterime giren Roman Polanski’nin kült yapımı ‘Çin Mahallesi’ ile En İyi Senaryo ödülü kazanan Robert Towne hayatını kaybetti. Ödüllü yazar ve yönetmenin temsilcisi Towne’un 89 yaşında evinde öldüğünü duyurdu. Towne 23 Kasım 1934’te Los Angeles’ta dünyaya gelmişti.

‘Görevimiz Tehlike’nin de yazarıydı

1960’lardan itibaren Hollywood’da çalışmaya başlayan Robert Towne önceleri yazdığı senaryolarla adını duyurdu. Bu alanda yakaladığı başarılarla Hollywood’un aranan senaristlerinden biri haline gelen Towne yönetmenlik deneyimli de yaşadı. 1982’de ‘Personal Beast’ adlı filmin yönetmen koltuğuna oturan Towne, Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı 1993 yapımı ‘The Firm’ün senaryosunu yazdı. İkili daha sonra da 2000 yapımı ‘Görevimiz Tehlike’ filminde de birlikte çalıştı.

Harun İzer: Cazı İstanbul’un her yerine götürmek istiyoruz