Papa Francis'in otobiyografisi yolda. Papa'nın altı yıldır üzerinde çalıştığı kitabı ocak ayında kitapçılarda olacak. 'Hope' adlı kitapta Papa günümüzün en önemli sorularından bazılarını açık yüreklilikle, cesurca anlatacak.

Papa Francis artık tam anlamıyla bir yazar! Yayıncı Penguin Random House Papa Francis’in bir otobiyografi yazdığını duyurdu. Önümüzdeki yılın ocak ayında bütün dünyada yayınlanacak olan kitabın adı ‘Hope’.

Papa ve İtalyan yayıncı Carlo Musso altı yıldır kitap üstünde çalışıyor. Plan kitabın papanın ölümünden sonra yayınlanmasıydı, ancak yayınevi Papa Francis’in 2025 yılındaki jübilesinde kitabı okurla buluşturma kararı aldı. ‘Hope’ Francis’in hayat hikayesini, İtalyan kökenlerinden ve atalarının Latin Amerika’ya göçünden çocukluğuna, ergenliğine, meslek seçimine ve yetişkin hayatına, papalık döneminden günümüze kadar olan süreci anlatıyor.

Papa ve seçtiği ortak yazar İtalyan yayıncı Carlo Musso son altı yıldır kitap üstünde çalışıyor.

Yayınevine göre “Papa Francis anılarını samimi bir anlatım gücüyle anlatırken kendi kişisel tutkularını da yansıtıyor. Papalık döneminin en önemli anlarından bazılarını acımasızca ele alıyor. Günümüzün en önemli ve tartışmalı sorularından bazılarını açık yüreklilikle, cesurca ve kehanet dolu bir şekilde yazıyor.”

Kitabın ortak yazarı Musso ise daha önce yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan bir seçkinin de yer alacağı kitabı yazmanın “uzun ve yoğun bir macera” olduğunu söyledi.

Papa’nın önceki kitapları arasında pandemi ve karantinası sırasında yazdığı ‘Let Us Dream’ ve son 80 yılın en önemli olaylarına geri dönüp baktığı ‘Life: My Story Through History’ de var.  ‘Hope’ 14 Ocak 2025’te 80 ülkede yayınlanacak.

2024 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Han Kang: Belki de sağlıklı olsaydım yazar olamazdım