Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri serisi Klasik Türk musikisinin önde gelen isimlerinden bestekâr Erol Sayan’ın 70. Sanat Yılı’nı kutluyor. Osman Nuri Özpekel’in üstlendiği serinin bu ayki solistleri Sadiye Erimli ve İbrahim Suat Erbay.

Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri 2024’ün ilk etkinliğinde özel bir müzisyenin bestelerine ev sahipliği yapacak. 28 Ocak’ta Pera Müzesi Oditoryumu’ndaki konserde Türk müziğin yaşayan büyük ismi Erol Sayan’ın şarkıları yankılanacak. Bestekâra saygı niteliği taşıyan konserin sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı konser dizisinin bu ayki misafir solistleri Sadiye Erimli ve İbrahim Suat Erbay olacak.

Erol Sayan Cumhurbaşkanlığı Büyük Ödülü’ne layık görülmüştü

Türk müziğindeki çokseslilik araştırmaları ile tanınan bestekâr Erol Sayan 1954 yılından bu yana sürdürdüğü kariyeri boyunca müzik eğitmenliğinin yanı sıra korolarda görev aldı. Türkiye’nin ikinci üniversite korosunu kuran besteci İTÜ ve ODTÜ’de Türk musikisi dersleri verdi. Farklı form ve makamlarda yüzlerce esere imza atan Erol Sayan 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

2021 yılında hayatını kaybeden Klasik Türk Müziği’nin duayen ismi Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın anısına düzenlenen Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefi, edebi yönlerine ilişkin sunum ve sohbetler de içeriyor.

Klasik Türk Müziği’ni halka ulaştıran Nevzat Atlığ yaşamını yitirdi