30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl Onur Ödülleri, Cihan Ünal ve Perran Kutman’a verilecek. Hem Kutman hem de Ünal'ın sinema kariyerinden önemli filmlerin de gösterileceği festival 18 Eylül'de başlayacak.

30. Uluslararası  Adana Altın Koza Film Festivali’ne hazırlıklar devam ediyor. Geçen hafta, 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklanan festivalin, yarışma filmleri için başvuruların başladığı duyuruluştu. Festival cephesinden yeni bir haber daha geldi. Festivalin bu yılki Onur Ödülleri, Cihan Ünal ve Perran Kutman’a verilecek.

Sinemaya ilk adımını 1972’de i Nejat Saydam’ın ‘Şehvet’ filmiyle atan Kutman, ‘Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner’, ‘Ne Olacak Şimdi?’, ‘Hababam Sınıfı’, ‘Mavi Boncuk’, ‘Bülbül Ailesi’, ‘Evlidir Ne Yapsa Yeridir’, ‘Petrol Kralları’ gibi filmlerde rol aldı. Kutman ayrıca ‘Perihan Abla’, ‘Şehnaz Tango’, ‘Üzgünüm Leyla’, ‘Hayat Bilgisi’ gibi önemli televizyon yapımlarındaki rolleriyle unutulmaz karakterlere hayat verdi.

‘Damdaki Kemancı’ filmi ile sinema kariyerine adım atan Cihan Ünal ise kariyerine Atıf Yılmaz imzalı ‘Seni Seviyorum’, ‘Şeytan’, ‘İhtiras Fırtınası’, ‘Bir Kadın Bir Hayat’, ‘Körebe’, ‘Gazap Rüzgarları’ gibi filmlerin yanı sıra ‘Kadın İsterse’, ‘Nisan Yağmuru’ ve ‘Bir Mucize Olsun’ gibi televizyon dizilerinde yer aldı.

Kuru Otlar Üstüne Adana’da seyirciyle buluşuyor

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Belgesel Film Yarışması”, “Uluslararası Kısa Film Yarışması”, “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması” ve “Adana Kısa Film Yarışması” bölümlerinin yer alacağı festivalde, yarışma bölümüne katılmak isteyenler 7 Ağustos’a kadar başvuru yapabilecek. Festivalde dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema sempozyumu ve sergiler, sanatseverlerle buluşacak. Festivalde ayrıca Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ Cannes sonrası, ilk kez seyiriciyle buluşacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenen, Festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığını Menderes Samancılar’ın üstlendiği festivalin Yürütme Kurulu Üyeleri ise İsmail Timuçin, Nebil Özgentürk, Hüseyin Orhan ve Gökhan Mutlay’dan oluşuyor. Festival Danışmanlığını Alin Taşçıyan, Esin Küçüktepepınar ve Akın Kılıç’ın üstlendiği festivalin, Dünya Sineması Koordinatörlüğü görevini ise İzlem Oktay yürütüyor.

 

İstanbul Caz Festivali Günlüğü: Amerika’nın kalbinden Boğaz’a