Rönesans ressamı Titian'ın henüz 20 yaşındayken resmettiği tablosu çalındıktan yıllar sonra Londra'daki bir otobüs durağında poşet içinde bulunmuştu. Ressamın bu tablosu 2 Temmuz'da 32 milyon dolara açık artırmaya çıkacak.

Rönesans ustası Titian tarafından resmedilen bahtsız tablo önce 1809’da ardından da 1995’te çalınmıştı. Neredeyse 20 yıl boyunca sırra kadem basan tablo, Londra’da bir otobüs durağında bulunmuştu. Bir poşet içinde ele geçirilen tablo, temmuz ayında açık artırmaya çıkacak. Venedikli ressamın henüz 20 yaşındayken yaptığı tabloda Meryem Ana’yı Hz. İsa’yı bebekken kucağına almış ve Hz. Yusuf’u da ona bakarken tasvir ediyor.

Titian tablosu 2 Temmuz’da satışa çıkıyor

Tablo ilk olarak 17. yüzyılın başlarında Venedikli bir baharat tüccarının koleksiyonunda belgelenmiş ve yüzyıllar boyunca Avrupa’daki çeşitli aristokratlar, imparatorlar ve arşidükler tarafından sahiplenilmişti. Tablo daha sonra da Bath dükü tarafından 1878 yılında Christie’s’ten açık artırmayla satın alınmıştı. Çalındıktan yıllar sonra Londra’daki otobüs durağında bir poşet içinde bulunan Titian imzalı tablo şimdi aynı müzayede evi tarafından mevcut dük adına satışa çıkıyor. Tablonun 2 Temmuz’daki mzüayedede 18 milyon ila 32 milyon dolar arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

1809’da Napoleon’un askerleri tarafından yağmalanan Titian tablosu daha sonra Bath dükü tarafından satın alınmıştı.1995’te muhafaza edildiği konuttan çalınan ‘ Mısır’a Uçuşta Geriye Kalanlar’ adlı tablo, Scotland Yard’ın sanat ve antika biriminin eski şefi Charles Hill tarafından Richmond’daki bir otobüs durağında plastik bir alışveriş torbası içinde bulunduktan sonra ilgi odağı olmuştu. Charles Hill ayrıca Edvard Munch’un 1893 tarihli ‘Çığlık’ tablosunun 1994 yılında Oslo’daki Ulusal Müze’den çalınmasının ardından bulunmasına yardımcı olmasıyla da tanınıyor.

Basquiat tablosu 12.6 milyon dolara satıldı